Κατσικάκι στο φούρνο της γιαγιάς
Το κατσικάκι αυτό το φτιάχνει η γιαγιά μου το Πάσχα, όταν δεν έχουμε τον χώρο για την παραδοσιακή σούβλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γιαγιά έχει τονίσει το κατσικάκι να είναι το μισό, οπότε από ένα 10 kg κατσικάκι παίρνουμε το μισό (μισό κεφάλι, μισή κοιλιά, μισά μπούτια κ.τ.λ.)
Υλικά
-
5 kg κατσικάκι
-
2 λεμόνια στιμμένα
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
5-6 κλαράκια δεντρολίβανο
-
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
-
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
-
2 κουταλιές της σούπας πιπέρι (μαύρο, πράσινο, κόκκινο) σε σπόρους
-
λάδι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κατσικάκι σε μερίδες (0.25 kg).
-
2
Ξεπλένουμε καλά τις μερίδες.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κατσικάκι σε ένα ταψί.
-
4
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-
5
Ανακατεύουμε την ταχίνι, την μουστάρδα, το χυμό των λεμονιών με λάδι όσο χρειάζεται για να γίνει μια αραιή σαλτσα.
-
6
Ανακατεύουμε το κατσικάκι με την σάλτσα.
-
7
Προσθέτουμε τους σπόρους του πιπεριού και το δεντρολίβανο.
-
8
Αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας μέσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
-
9
Βάζουμε το κατσικάκι σε μια ειδική σακούλα για ψήσιμο στον φούρνο.
-
10
Ψήνουμε το κατσικάκι σε προθερμασμένου φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 - 1/2 ώρες.
-
11
Τρυπάμε την σακούλα σε μερικά σημεία και αφήνουμε το κατσικάκι στον φούρνο για ακόμα 1/2 ώρα.
-
12
Σερβίρουμε ζεστό με ένα ωραίο ατζέμ πιλάφι.
Σχόλια (3)