Κατσικίσιο μπουτάκι μπύρας
Λουκουμι βγηκε, ιδανικο για μακαροναδες και πιλαφι
Λίγα μυστικά ακόμα
Θελει αρκετο αλατι- περιπου 3-4 πρεζες
Υλικά
-
1 μπουτακι κατσικισιο ολοκληρο
-
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
-
1 κουτακι μπυρας μεγαλο
-
2 κονσερβες ψιλοκομμενο ντοματακι
-
2 φυλλα δαφνης
-
2-3 γαρυφαλλα
-
αλατι πιπερι
-
1/2 κουταλακι ζαχαρη
-
ελαιολαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λιγο λαδι τσιγαριζουμε το μπουτακι, το αφαιρουμε, προσθετουμε στο καυτο λαδι το κρεμμυδι και το σκορδο (ψιλοκομμενα) ελαχιστα να σκουρινουν.
-
2
Σε μια κατσαρολα τοποθετουμε το μπουτακι ριχνοντας ενα κουτι μπυρας μεγαλο, καθως και τα τσιγαρισμενα κρεμμυδι/σκορδο μαζι με το λαδι.
-
3
Αφηνουμε να παρει μια βράση και απο τις 2 μεριες, ριχνουμε τις 2 κονσερβες κονκασε, τα δαφνοφυλλα, τα γαρυφαλλα, αλατι/πιπερι καθως και τη ζαχαρη.
-
4
Χαμηλωνουμε τη φωτια, σκεπαζουμε, και αφηνουμε να σιγοβρασει για 2 ωρες περιπου
Σχόλια (5)