Καυτερό ελαιόλαδο
Παρέα στο σπίτι και στο ψυγείο τίποτα άξιο αναφοράς; Μην αγχώνεστε... Θα χρειαστείτε ένα βαθουλό πιατάκι (κομπόστας) και ψωμί ή παξιμάδια! Και μια συμβουλή... Το λαδάκι με ρέγουλα γιατί αν σας δουν large θα το εξαφανίσουν σε χρόνο Ντε τε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γυάλινο μπουκάλι μπορεί άνετα να είναι και γυάλινο βάζο. Το λάδι μας μετά από τον χρόνο αναμονής θα έχει μια γλυκιά αψάδα (δεν θα είναι όπως το ταμπάσκο). Όσο περνά ο καιρός όμως θα γίνεται ακόμα πιο "διαολεμένη" η αψάδα του. Τέλειο συνοδευτικό για ποτό, και ταιριάζει με ψωμάκι ή παξιμάδια. Μπορεί επίσης να μπει στο φαγητό μας στην θέση του μαύρου πιπεριού.
Υλικά
-
20-30 Πιπερίτσες καυτερές (τσούσκες)
-
1 λίτρο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πιπερίτσες μας και τις βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
-
2
Τις ρίχνουμε μια - μια (άψητες - ωμές) σε ένα γυάλινο μπουκάλι με πώμα που σφραγίζει καλά.
-
3
Γεμίζουμε το μπουκάλι με ελαιόλαδο και το κλείνουμε.
-
4
Το φυλάμε σε μέρος δροσερό (όχι ψυγείο) και σκιερό για ένα με ενάμιση μήνα φροντίζοντας να το ανακινούμε τακτικά (κάθε 3 - 4 μέρες είναι ιδανικό).
-
5
Το καυτερό μας λάδι είναι έτοιμο!
Σχόλια (2)