κύρια φωτογραφία συνταγής Καζάν ντιπί
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμείς, επειδή δεν βρίσκουμε ρυζάλευρο, αλέθουμε ρύζι στο μπλέντερ, είναι το ίδιο. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, κανονικά η λωρίδα γλυκού που θα κόψουμε πρέπει, βγάζοντάς την απ'το ταψί, να τυλιχτεί σε ρολό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κούπα ρυζάλευρο
  2. 4 κούπες κρύο γάλα
  3. 1 κούπα ζάχαρη
  4. βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
  5. 1 κούπα άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια κρέμα σφιχτή.

  2. 2

    Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω την άχνη.

  3. 3

    Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι.

  4. 4

    Βάζουμε το ταψί στη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20'.

  5. 5

    Κόβουμε σε λωρίδες και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (43)

mama
mama @cook_8448928
Ginger ρυζάλευρο θα βρείς στις παιδικές τροφές-κρέμες(Γιώτης-Νουνού) και επειδή το έψαξα αν πάρεις είναι το ίδιο αλλά για γλυκά πιο νόστιμο γιατί έχει άρωμα βανίλια.Ελπίζω να βοήθησα..

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,