Κεφτεδάκια αφράτα

Bαθμολογία: 4.375
       
 
8 ψήφοι
Phoebe, 04.05.10

Περιγραφή

Μετά από πολλά πειράματα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή η συνταγή ικανοποιεί πλήρως τις γευστικές απαιτήσεις της οικογένειας!

Κεφτεδάκια αφράτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό κιμά ανάμικτο
  • λίγο μαϊντανό
  • ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε γάλα και στραγγισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • λίγο δυόσμο ξερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο multi τη ψίχα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το αυγό και αλέθουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο κιμά μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγο δυόσμο.
  2. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (χωρίς να τους αλευρώσουμε).

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από Giotini, 3-3-11  
    Τελεια συνταγη για κεφτεδακια και πολυ γευστική
    #
    Σχόλιο από zourlas, 24-8-11  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-8-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-4-12  
    τα εχω φτιαξει και με χοιρινο και με μοσχαρισιο κιμα ειναι το ιδιο νοστιμο τα πεντε πιρουνακια με αγαπη
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 3-4-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Σουλτάνα :)
    #
    Σχόλιο από jim1900dz, 5-4-12  
    Μια χαρά έγιναν τα κεφτεδάκια, βέβαια έβαλα φρυγανιά αντί ψωμιού (που δν είχα εκείνη την ώρα).
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 6-4-12  
    Την επόμενη φορά δοκίμασε να τα φτιάξεις με ψίχα ψωμιού. Θα δεις τεράστια διαφορά στη γεύση :)
    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 27-4-12  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-4-12  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από sweety9, 16-5-12  
    να ρωτήσω κάτι? τα κεφτεδάκια πόσο περίπου τα τηγανίζουμε, για να ψηθεί καλά ο κιμάς αλλά να μην καούν και εξωτερικά? Γιατί μ'αρέσει το καλοψημένο κρέας και στο τέλος τα ..καίω! χαχα
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-5-12  
    Δεν έχω χρονομετρήσει το χρόνο ψησίματος αλλά όταν πάρουν το χρώμα που έχουν στη φωτογραφία, είναι έτοιμα :)
    #
    Σχόλιο από lunallena, 14-7-12  
    Πολύ νόστιμα! Αντί για ψωμί έβαλα παξιμαδάκια ολικής άλεσης σε γάλα! Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-7-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ lunallena! :)
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 6-8-12  
    Αφράτα και ελαφρύτατα. Σας ευχαριστούμε κυρία :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 6-8-12  
    Παρακαλώ τέκνον μου!!! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, την ευχή μου νάχεις!!! :P
    #
    Σχόλιο από Evilial, 26-10-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-10-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-5-14  
    Παρόλο που δεν τα έχω ψήσει ποτέ στο φούρνο, δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην γίνεται.

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Giotini, 3-3-11  
    Τελεια συνταγη για κεφτεδακια και πολυ γευστική
    #
    Σχόλιο από zourlas, 24-8-11  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-8-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-4-12  
    τα εχω φτιαξει και με χοιρινο και με μοσχαρισιο κιμα ειναι το ιδιο νοστιμο τα πεντε πιρουνακια με αγαπη
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 3-4-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Σουλτάνα :)
    #
    Σχόλιο από jim1900dz, 5-4-12  
    Μια χαρά έγιναν τα κεφτεδάκια, βέβαια έβαλα φρυγανιά αντί ψωμιού (που δν είχα εκείνη την ώρα).
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 6-4-12  
    Την επόμενη φορά δοκίμασε να τα φτιάξεις με ψίχα ψωμιού. Θα δεις τεράστια διαφορά στη γεύση :)
    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 27-4-12  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-4-12  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-5-12  
    Δεν έχω χρονομετρήσει το χρόνο ψησίματος αλλά όταν πάρουν το χρώμα που έχουν στη φωτογραφία, είναι έτοιμα :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-7-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ lunallena! :)
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 6-8-12  
    Αφράτα και ελαφρύτατα. Σας ευχαριστούμε κυρία :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 6-8-12  
    Παρακαλώ τέκνον μου!!! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, την ευχή μου νάχεις!!! :P
    #
    Σχόλιο από Evilial, 26-10-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-10-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-5-14  
    Παρόλο που δεν τα έχω ψήσει ποτέ στο φούρνο, δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην γίνεται.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sweety9, 16-5-12  
    να ρωτήσω κάτι? τα κεφτεδάκια πόσο περίπου τα τηγανίζουμε, για να ψηθεί καλά ο κιμάς αλλά να μην καούν και εξωτερικά? Γιατί μ'αρέσει το καλοψημένο κρέας και στο τέλος τα ..καίω! χαχα

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lunallena, 14-7-12  
    Πολύ νόστιμα! Αντί για ψωμί έβαλα παξιμαδάκια ολικής άλεσης σε γάλα! Τέλεια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της alakazam
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΚΙΜΑΔΕΣ
    Ένα βιβλίο 124 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Συνταγές με κιμά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 294 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr