Κεφτεδάκια Φούρνου
Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού. Ένα υπέροχο φαγητό, εύκολο και γρήγορο. Μία υπέροχη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέξτε το αλάτι, διότι το φαγητό έχει μπόλικο τυρί μέσα και μπορεί να σας βγεί αλμυρό. Συνοδεύεται υπέροχα με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
-
1 φλυτζάνι γαλέτα
-
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
-
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (μερικές φορές βάζω και γραβιέρα)
-
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
-
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
-
λίγο βασιλικό φρέσκο, κατα προτίμηση ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων μέσα σ'ένα μεγάλο μπόλ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί.
-
2
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και περιχύνετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το λάδι και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατοπιπερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
-
3
Φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα πάνω στους κεφτέδες.
Σχόλια (87)