κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια Φούρνου
SUMMER
SUMMER @cook_8452995

Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού. Ένα υπέροχο φαγητό, εύκολο και γρήγορο. Μία υπέροχη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε το αλάτι, διότι το φαγητό έχει μπόλικο τυρί μέσα και μπορεί να σας βγεί αλμυρό. Συνοδεύεται υπέροχα με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
  3. 1 φλυτζάνι γαλέτα
  4. 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  5. 1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (μερικές φορές βάζω και γραβιέρα)
  6. 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. Για τη σάλτσα
  10. 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
  11. 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
  12. λίγο βασιλικό φρέσκο, κατα προτίμηση ψιλοκομμένο
  13. αλάτι
  14. πιπέρι
  15. 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων μέσα σ'ένα μεγάλο μπόλ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί.

  2. 2

    Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και περιχύνετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το λάδι και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατοπιπερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.

  3. 3

    Φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα πάνω στους κεφτέδες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (87)

Giannis_Ice
Giannis_Ice @cook_8454643
Νόστιμα φαίνονται, και αλμυρά, όπως μου αρέσουν.\nΜπορώ να τα αφήσω παραπάνω στο ψυγείο; Να τα πλάσω π.χ. το πρωι και αν τα μαγειρέψω το βράδυ;\nΕπίσης, το μίγμα διατηρείται στην κατάψυξη;

Από

SUMMER
SUMMER @cook_8452995
στις