κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια γιουβέτσι
Anna Maria Zachou
Anna Maria Zachou @cook_8475911
,

Την συνταγή την είχα δει στην τηλεόραση αλλά δεν θυμάμαι που. Είναι πλέον μια απ τις αγαπημένες μου και πραγματικά είναι πεντανόστιμη και οικονομική! Είναι κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτα και χυλοπίτες!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό του κεφτέ είναι το πολύ κρεμμύδι και ο πολύς μαϊντανός! Εαν θέλουμε, στο νεράκι που θα βάλουμε λιώνουμε και έναν κύβο λαχανικών. Για την σάλτσα προτιμώ πιπεριές φλωρίνης!Επίσης, εαν δεν θέλουμε χυλοπίτες, μπορούμε να το κάνουμε με κους κους ή αστράκι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. Για τα κεφτεδάκια
  2. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 3 μεγάλα κρεμμύδια
  4. 4 κουτ.σούπας φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  5. λίγο μαιντανό
  6. λίγο δυόσμο
  7. αλάτι (2 κουταλάκια), πιπέρι
  8. ελάχιστο νεράκι
  9. Για την σάλτσα
  10. 4 ώριμες μεγάλες τομάτες
  11. 3 πιπεριές
  12. 2 σκ. σκόρδο
  13. λίγο ελαιόλαδο
  14. λίγο αλάτι
  15. 1 ζωμό λαχανικών
  16. 1 ποτήρι χυλοπίτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το μείγμα για τους κεφτέδες μας. Ανακατεύουμε πολύ καλα και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.

  2. 2

    Μετά φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Σωτάρουμε το σκόρδο σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ψιλοκομμένα και ρίχνουμε το αλάτι και τον ζωμό. Την σιγοβράζουμε για κανένα μισάωρο μέχρι να δέσει.

  3. 3

    Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε την σαλτσούλα μας με τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.

  5. 5

    Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι απο πάνω όσο είναι ζεστό!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

dcroula
dcroula @Roula1505
Τέλειο φαγάκι!!!!!

Στο τέλος έβαλα και λίγο ανθότυρο απο πάνω.
Τα κεφτεδάκια δεν τα τηγάνισα, τα έκανα....χωρίς τύψεις, με την γνωστή μέθοδο...

Από

Anna Maria Zachou
Anna Maria Zachou @cook_8475911
στις
,