Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και φέτα
Αφράτα κεφτεδάκια που μοσχομυρίζουν!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και με τα λαζάνια τα σπιτικά!!!
Υλικά
-
Κεφτεδάκια
-
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
300 γρ. κιμάς χοιρινός
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
-
200 γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια
-
8 φέτες ψωμί του τόστ μουλιασμένες σε γάλα
-
10 ml. ούζο
-
αλατοπίπερο
-
δυόσμο ψιλοκομμένο
-
αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
-
Για τη σάλτσα
-
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-
2 πιπεριές κόκκινες κομένες σε κυβάκια
-
2 σκ. σκόρδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
150 γρ. φέτα μαλακή τριμμένη
-
ρίγανη, πιπέρι, θυμάρι, λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, στραγγίζουμε καλά.
-
2
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, ψωμί, αυγό, δυόσμο, ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
-
3
Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης κιμά, βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κυβάκι φέτας και πλάθουμε σε μπαλίτσα.
-
4
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους.
-
5
Στραγγίζουμε τα πολλά λάδια τοποθετώντας τες σε χαρτί κουζίνας.
-
6
Για ποιο υγιεινά ψήνουμε τα κεφτεδάκια μας αλευρωμένα σε πυρέξ με λίγο λάδι 40 λεπτά περίπου!
-
7
Βάζουμε το λάδι να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και θυμάρι.
-
8
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα, αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
-
9
Τρίβουμε απάνω, όπως είναι ζεστά, τη φέτα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!!!!
Σχόλια (20)