κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια με ούζο
tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218

Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο και κύμινο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε τα κεφτεδάκια τα πλάθετε σε μεγαλύτερα κομμάτια σαν μπιφτέκια και τα ψήνετε στην σχάρα ή τα βάζετε στο φούρνο με ελάχιστο λάδιΑν πάλι σας περισσέψουν τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά μέσα σε μια σάλτσας ντομάτας που θα τα σκεπάζει την οποία θα φτιάξουμε με 2 σκελίδες σκόρδο, 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 1 σφηνάκι ούζοΤην συνταγή την είδα από παλιό περιοδικό goyrmet την έκανα και έγιναν τέλεια δοκιμάστε την

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό μαζί
  2. 2 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κορα
  3. 1/2 ποτηράκι ούζο
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
  6. 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  7. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  8. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  9. αλάτι -πιπέρι
  10. αλεύρι
  11. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί στο ούζο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε χωρίς να το στεγνώσουμε τελείως

  2. 2

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το κύμινο, τη ρίγανη, το αβγό, το αλατοπίπερο και το ψωμί και το ζυμώνουμε με τα χέρια. Το μυστικό είναι να δουλέψουμε την ζύμη όσο αντέχουν τα χέρια μας αν θέλουν τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα και ζουμερά

  3. 3

    Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά το πλάθουμε σε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια σαν μικρές μπουκίτσες. Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το πολύ αλεύρι και σε καυτό λάδι να τα καλύπτει σχεδόν τα τηγανίζουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται ζεστά άλλα και κρύα