Κεφτεδάκια της Ιωάννας

Bαθμολογία: 4.5172
       
 
29 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Τα αγαπημένα μου τραγανά κεφτεδάκια με άρωμα δυόσμου. Τα έμαθα από τη μαμά ενός καλού φίλου!
Κεφτεδάκια της Ιωάννας
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 παξιμάδια μεγάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • λίγο γάλα
  • λίγο λάδι
  • δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο , Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουσκεύετε τα παξιμάδια. Τα στραγγίζετε πολύ καλά.
  2. Περνάτε το κρεμμύδι και το σκόρδο από το μούλτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
  3. Προσθέτετε το λάδι ώστε να μην κολλάει στο χέρι και ζυμώνετε.
  4. Σχηματίζετε τους κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε παξιμάδια χωρίς γλουτένη
  • Ελέγξτε το ξύδι.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 7-11-07  
    Εγώ προσθέτω μια κουταλιά του γλυκού μουσταρδα,δύο κέτσαπ,μισή σόδα και μαιντανό φρέσκο...είναι πολύ αφράτα και νόστιμα γεμάτα μυρουδιές!!μιαμ μιαμ
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 10-10-08  
    Μπορουμε να προσθεσουμε ενα σφηνοποτηρο ουζο δινει αρωμα και γινονται ακομα πιο αφρατα μμμμ νοστιμοτατα ισως χρειαστει παραπανω παξιμαδι η μπορυμε να χρεισιμοποιησουμε καιτριμμενη φρυγανια
    #
    Σχόλιο από eiren, 6-5-09  
    kai elega ti na ftiakso tora poy tha sxolaso!!!
    kati grigoro!!
    tha sa po meta an kai pistevo tha einai nostimotata!!
    #
    Σχόλιο από jim3303, 20-6-09  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-6-09  
    τι φαγακι και αυτο,οποτε τους κανω τους τσακιζουν,προσθεσα και λιγη φρεσκια ριγανη,πολυ νοστιμοι :)
    #
    Σχόλιο από Φραουλί, 3-5-10  
    Ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή. Εξαιρετική, πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από tt2, 5-6-10  
    πόσο περίπου λάδι και γάλα θέλει;
    επίσης, αν βάλω φρυγανιά τριμμένη, πόση να βάλω; ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από tt2, 5-6-10  
    πολύ νόστιμα! παρέλειψα τον δυόσμο και έβαλα ρίγανη! σίγουρα θα τα ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 10-6-10  
    Αγαπημενο φαγακι, μεζεδακι, για ολες της περιστάσεις!
    #
    Σχόλιο από ΦΩΤΗΣ-ΕΛΛΗ, 11-7-10  
    ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ
    #
    Σχόλιο από barley, 24-11-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου γάλα χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από Conna, 11-2-11  
    Εβαλα και εγω λίγη ρίγανη ... πολύ καλα κεφτεδάκια !!
    #
    Σχόλιο από mitsoslena, 10-5-11  
    pragmatika iperoxa o antas mou trelainetai gia auta ta teleia keftedakia!kai pali mpravo..!!!!!!aksizeis parapano apo 5 pirounakia alla de exei parapano...lol
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-5-11  
    Συγγνώμη που δεν έχω απαντήσει για το λάδι και το γάλα, κάπως μου ξέφυγαν αυτές οι ερωτήσεις.
    Εγώ βάζω πάντα με το μάτι τυχαία μια μικρή ποσότητα, δεν το έχω μετρήσει ποτέ. Ένα σφηνοποτηράκι ίσως...
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια κι εμένα είναι τα αγαπημένα μου κεφτεδάκια!
    #
    Σχόλιο από veroniki, 12-6-11  
    Να 'σαι καλα, τα κανω μια φορα την εβδομαδα για τον γιο μου, ειναι τα μονα που τρωει!
    #
    Σχόλιο από Afro90, 14-6-11  
    Ωραία συνταγή!!Και αν τα κάνεις και με κόκκινη σάλτσα!!!!Εμένα η μητέρα μου (που της το έμαθε η γιαγιά μου και τώρα το κάνω και εγώ έτσι)προσθέτει στη μύτη του κουταλιού: μπαχάρι, κύμινο και σόδα και ρίχνει αρκετό μαϊντανό φρέσκο!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 4-8-11  
    Υπέροχο και πανεύκολο φαγητό που ταιριάζει σε όλες τις εποχές! Κι εγώ βάζω λίγη μουστάρδα και ουζάκι!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 24-8-11  
    Πεντανοστιμα κεφτεδακια!!!!τα συνοδεψα με πουρε πατατας...κι αυτος ο δυοσμος τους παει γαντι...μπραβο Sitronella!!!!
    #
    Σχόλιο από marinouar, 15-12-11  
    an kai prwti fora ta eftiaksa kai me frigania kiolas itan para poli wraioi kai o oi filoi mou ksetrelathikan.mprabo sou!tha tous ksana ftiaksw sigoura
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-3-12  
    Έβαλα κι εγώ λίγη μουστάρδα και μια τσιμπιά ρίγανη.
    Τραγανοί απ'έξω, ζουμεροί απο μέσα, νόστιμοι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eiren, 6-5-09  
    kai elega ti na ftiakso tora poy tha sxolaso!!!
    kati grigoro!!
    tha sa po meta an kai pistevo tha einai nostimotata!!
    #
    Σχόλιο από jim3303, 20-6-09  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-6-09  
    τι φαγακι και αυτο,οποτε τους κανω τους τσακιζουν,προσθεσα και λιγη φρεσκια ριγανη,πολυ νοστιμοι :)
    #
    Σχόλιο από Φραουλί, 3-5-10  
    Ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή. Εξαιρετική, πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από tt2, 5-6-10  
    πολύ νόστιμα! παρέλειψα τον δυόσμο και έβαλα ρίγανη! σίγουρα θα τα ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 10-6-10  
    Αγαπημενο φαγακι, μεζεδακι, για ολες της περιστάσεις!
    #
    Σχόλιο από ΦΩΤΗΣ-ΕΛΛΗ, 11-7-10  
    ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ
    #
    Σχόλιο από Conna, 11-2-11  
    Εβαλα και εγω λίγη ρίγανη ... πολύ καλα κεφτεδάκια !!
    #
    Σχόλιο από mitsoslena, 10-5-11  
    pragmatika iperoxa o antas mou trelainetai gia auta ta teleia keftedakia!kai pali mpravo..!!!!!!aksizeis parapano apo 5 pirounakia alla de exei parapano...lol
    #
    Σχόλιο από veroniki, 12-6-11  
    Να 'σαι καλα, τα κανω μια φορα την εβδομαδα για τον γιο μου, ειναι τα μονα που τρωει!
    #
    Σχόλιο από Afro90, 14-6-11  
    Ωραία συνταγή!!Και αν τα κάνεις και με κόκκινη σάλτσα!!!!Εμένα η μητέρα μου (που της το έμαθε η γιαγιά μου και τώρα το κάνω και εγώ έτσι)προσθέτει στη μύτη του κουταλιού: μπαχάρι, κύμινο και σόδα και ρίχνει αρκετό μαϊντανό φρέσκο!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 4-8-11  
    Υπέροχο και πανεύκολο φαγητό που ταιριάζει σε όλες τις εποχές! Κι εγώ βάζω λίγη μουστάρδα και ουζάκι!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 24-8-11  
    Πεντανοστιμα κεφτεδακια!!!!τα συνοδεψα με πουρε πατατας...κι αυτος ο δυοσμος τους παει γαντι...μπραβο Sitronella!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-3-12  
    Έβαλα κι εγώ λίγη μουστάρδα και μια τσιμπιά ρίγανη.
    Τραγανοί απ'έξω, ζουμεροί απο μέσα, νόστιμοι.
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 5-5-12  
    pentanostima ta keftadakia sou,euxaristoume polu!!
    #
    Σχόλιο από july88, 30-5-12  
    Ανέκαθεν τα κεφτεδάκια μου θυμίζουν καλοκαίρι. Και μιας και βγιάζομαι να έρθει τα έφτιαξα.
    Νομίζω βγήκε και ήλιος....
    Πάάρα πολύ νόστιμα. Πολύ καλή συνταγή.
    #
    Σχόλιο από jenma, 22-7-12  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-9-12  
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 18-2-13  
    Φανταστικά!!!!!δεν είχα δυόσμο,έβαλα μαιδανο!!
    #
    Σχόλιο από apogeio, 3-4-13  
    ακολούθησα ακριβώς τα βήματα της συνταγής αλλά το τελικό γευστικό αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tt2, 5-6-10  
    πόσο περίπου λάδι και γάλα θέλει;
    επίσης, αν βάλω φρυγανιά τριμμένη, πόση να βάλω; ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από barley, 24-11-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου γάλα χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-5-11  
    Συγγνώμη που δεν έχω απαντήσει για το λάδι και το γάλα, κάπως μου ξέφυγαν αυτές οι ερωτήσεις.
    Εγώ βάζω πάντα με το μάτι τυχαία μια μικρή ποσότητα, δεν το έχω μετρήσει ποτέ. Ένα σφηνοποτηράκι ίσως...
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια κι εμένα είναι τα αγαπημένα μου κεφτεδάκια!
    #
    Σχόλιο από eirinivas, 26-8-13  
    Να ρωτήσω κάτι; Θέλω να τα φτιάξω την Παρασκευή για την γιορτή του άντρα μου αλλά σκεφτόμουνα επειδή δεν θα έχω πολύ χρόνο, να έχω έτοιμη την ζύμη από την Πέμπτη. Λέτε να πάθει τίποτα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-8-13  
    Απλώς να τη βάλεις στο ψυγείο και δεν θα πάθει τίποτα! Καλή επιτυχία και να χαίρεσαι τον άντρα σου :)
    #
    Σχόλιο από eri13, 11-10-13  
    Να ρωτήσω κι εγω κάτι, σαν νεα μαγειρισσα! Πόσο δυόσμο βαζουμε; Γιατί όσες φορές έχω φτιάξει, μάλλον μοιαζουν με μπιφτέκια παρά με κεφτεδάκια!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-10-13  
    Ο δυόσμος είναι θέμα γούστου. Εγώ βάζω μια χουφτίτσα τριμμένο (αποξηραμένο).
    Καλή επιτυχία εύχομαι!

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mama, 7-11-07  
    Εγώ προσθέτω μια κουταλιά του γλυκού μουσταρδα,δύο κέτσαπ,μισή σόδα και μαιντανό φρέσκο...είναι πολύ αφράτα και νόστιμα γεμάτα μυρουδιές!!μιαμ μιαμ
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 10-10-08  
    Μπορουμε να προσθεσουμε ενα σφηνοποτηρο ουζο δινει αρωμα και γινονται ακομα πιο αφρατα μμμμ νοστιμοτατα ισως χρειαστει παραπανω παξιμαδι η μπορυμε να χρεισιμοποιησουμε καιτριμμενη φρυγανια
    #
    Σχόλιο από marinouar, 15-12-11  
    an kai prwti fora ta eftiaksa kai me frigania kiolas itan para poli wraioi kai o oi filoi mou ksetrelathikan.mprabo sou!tha tous ksana ftiaksw sigoura
    #
    Σχόλιο από christmast, 24-1-13  
    Ωραία τα κεφτεδάκια και λαχταριστά. Πρόσθεσα μαϊντανό, πάπρικα και ούζο. Σου ανεβάζω και φωτογραφίες.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα (δοκιμασμένα) φαγητά
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    faghta
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της penyd
    Κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της murto