Κεφτεδάκια ζουμερά

Bαθμολογία: 4.7586
       
 
29 ψήφοι
agrimi, 25.04.10

Περιγραφή

Για να καταλήξω στα συγκεκριμένα κεφτεδάκια πήρα τη συνταγή της Βέφας, αφαίρεσα κάτι, πρόσθεσα κάτι άλλο, άλλαξα κάποιες ποσότητες και ιδού το αποτέλεσμα που κάνει μικρούς και μεγάλους να κυνηγάνε την πιατέλα!

Κεφτεδάκια ζουμερά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  • 2 αβγά
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι για το τύλιγμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι , Κιμάδες
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ , Με περισσεύματα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
  3. Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.
  5. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγάλα (σαν μικρά μπιφτέκια) αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
  6. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αβγά κάνουν τα κεφτεδάκια έξτρα αφράτα. Προτιμήστε το μεγαλύτερο μέγεθος (στυλ μικρού μπιφτεκιού) που σας προτείνω, εάν σας αρέσει να είναι ζουμερά μέσα και να μη στεγνώνουν. Κρύα είναι ακόμη πιο νόστιμα, δείξτε υπομονή και αφήστε τα να κρυώσουν! Προτιμήστε το παξιμάδι αντί του ψωμιού ή της φρυγανιάς, τα κάνει πιο τραγανά. Το συγκεκριμενο μίγμα κιμά το χρησιμοποιώ και για τα ψητά μπιφτέκια, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Καλές Μαγειρικές!

Σχετικές συνταγές

Κεφτεδάκια Φούρνου Κεφτεδάκια Φούρνου
4.7143
       
       
(56)
Κεφτεδάκια στη σχάρα Κεφτεδάκια στη σχάρα
4.3333
       
       
(3)
Κεφτεδάκια στο γκριλ Κεφτεδάκια στο γκριλ
4.5263
       
       
(19)
Κεφτεδάκια της Ιωάννας Κεφτεδάκια της Ιωάννας
4.5172
       
       
(29)
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
4
       
       
(4)

    40 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zaharenia, 10-8-10  
    :)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 10-8-10  
    Ευχαριστώ πολύ zaharenia!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 1-11-10  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ
    #
    Σχόλιο από agrimi, 1-11-10  
    :-)
    #
    Σχόλιο από Eleanna90, 17-12-10  
    Αν δεν βάλουμε ψωμί ή παξιμάδι και βάλουμε φρυγανιά, πόση ποσότητα περίπου χρειάζεται???
    #
    Σχόλιο από agrimi, 17-12-10  
    Εγώ θα έβαζα 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες, γενικά πάντως σε αυτή τη συνταγή το παξιμάδι έχει άλλη χάρη, είναι μακράν πιο νόστιμη έτσι και σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις! Προσωπικά φρυγανιά δεν βάζω ποτέ!

    Καλές Μαγειρικές!
    #
    Σχόλιο από m54, 17-12-10  
    δοκιμαστε αντι για ξυδι , ουζο και θα με θυμηθειτε !
    #
    Σχόλιο από agrimi, 18-12-10  
    Το έχω δει και αυτό από πολλούς που ξετρελαίνονται με αυτό το συδυασμό! Εμένα δυστυχώς δε μου αρέσει καθόλου το ούζο, ούτε σαν μυρωδιά ούτε σαν γεύση!
    #
    Σχόλιο από miammy, 22-1-11  
    εξαιρετικα!! και οπως λες, αν κρυωσουν λιγακι ειναι πραγματι ακομη πιο νοστιμα!! συγχαρητηρια για την
    "αλχημεια" σου με τη συνταγη της βεφας!!
    #
    Σχόλιο από agrimi, 22-1-11  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από evinna84, 28-2-11  
    εξεραιτικοί οι κεφτέδες.Πρόσθεσα μόνο λίγο σκόρδο επιδή μας αρέσει πολύ και τους τηγάνισα με καλαμποκάλευρο όπως κάνω πάντα γιατί κάνει μια ιδιαίτερη κρούστα και γενικά είναι ποιό γευστικό αλεύρι.και πάλι μπράβο.απλοί,εύκολοι και πεντανόστημοι!!!!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 11-3-11  
    Οντως πολύ ζουμερά! Σ'ευχαριστω για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 20-1-12  
    παρα πολυ ευκολα και πεντανοστιμα...
    #
    Σχόλιο από catwoman77, 20-1-12  
    Απλά, ζουμερά και νόστιμα. Το ψωμί το μούλιασα σε κόκκινο κρασί.
    #
    Σχόλιο από agrimi, 21-1-12  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :)))
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 17-5-12  
    Πραγματικά πανέμορφα,πρόσθεσα και ούζο και ήταν άπαιχτα
    Εφτιαξα 3πλή δόση και σ΄μερα θα βάλω τα υπόλοιπα σε σάλτσα ντομάτας
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 26-5-12  
    και νοστιμα και ζουμερα
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 16-7-12  
    Είναι ωραία και αφράτα.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 24-7-12  
    Εξαιρετικά τα κεφτεδάκια σου agrimi!!!!
    Πολύ αφράτα, πολύ ζουμερά!!!
    Μούσκεψα 2 παξιμάδια (το ένα ολικής και το άλλο κριθαρένιο) μέσα σε γάλα και δεν τα έστυψα καθόλου. Έβαλα και τα 2 αυγά στο μισό κιλό κιμά και παρέλειψα το μαϊντανό, γιατί δεν είχα. Έβαλα όμως μπόλικο δυόσμο. Τα υπόλοιπα όπως τα γράφεις!!! Τα μισά τα έβαλα σε σαλτσούλα με φρέσκια ντομάτα για να κάνουν παρεϊτσα στο πιλαφάκι μας!
    Πάρα πολύ ωραία!!! Κατοχυρώνεται η συνταγή! Ευχαριστούμε πολύ agrimi!
    #
    Σχόλιο από pepper-girl, 29-8-12  
    ευχαριστώ πολυ!! αν και τώρα μαθαίνω να μαγειρεύω μου βγήκαν απίθανα τα κεφτεδάκια!! τους κούφανα όλους!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zaharenia, 10-8-10  
    :)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 10-8-10  
    Ευχαριστώ πολύ zaharenia!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 1-11-10  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ
    #
    Σχόλιο από agrimi, 1-11-10  
    :-)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 17-12-10  
    Εγώ θα έβαζα 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες, γενικά πάντως σε αυτή τη συνταγή το παξιμάδι έχει άλλη χάρη, είναι μακράν πιο νόστιμη έτσι και σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις! Προσωπικά φρυγανιά δεν βάζω ποτέ!

    Καλές Μαγειρικές!
    #
    Σχόλιο από m54, 17-12-10  
    δοκιμαστε αντι για ξυδι , ουζο και θα με θυμηθειτε !
    #
    Σχόλιο από agrimi, 18-12-10  
    Το έχω δει και αυτό από πολλούς που ξετρελαίνονται με αυτό το συδυασμό! Εμένα δυστυχώς δε μου αρέσει καθόλου το ούζο, ούτε σαν μυρωδιά ούτε σαν γεύση!
    #
    Σχόλιο από miammy, 22-1-11  
    εξαιρετικα!! και οπως λες, αν κρυωσουν λιγακι ειναι πραγματι ακομη πιο νοστιμα!! συγχαρητηρια για την
    "αλχημεια" σου με τη συνταγη της βεφας!!
    #
    Σχόλιο από agrimi, 22-1-11  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από evinna84, 28-2-11  
    εξεραιτικοί οι κεφτέδες.Πρόσθεσα μόνο λίγο σκόρδο επιδή μας αρέσει πολύ και τους τηγάνισα με καλαμποκάλευρο όπως κάνω πάντα γιατί κάνει μια ιδιαίτερη κρούστα και γενικά είναι ποιό γευστικό αλεύρι.και πάλι μπράβο.απλοί,εύκολοι και πεντανόστημοι!!!!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 11-3-11  
    Οντως πολύ ζουμερά! Σ'ευχαριστω για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 20-1-12  
    παρα πολυ ευκολα και πεντανοστιμα...
    #
    Σχόλιο από catwoman77, 20-1-12  
    Απλά, ζουμερά και νόστιμα. Το ψωμί το μούλιασα σε κόκκινο κρασί.
    #
    Σχόλιο από agrimi, 21-1-12  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :)))
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 17-5-12  
    Πραγματικά πανέμορφα,πρόσθεσα και ούζο και ήταν άπαιχτα
    Εφτιαξα 3πλή δόση και σ΄μερα θα βάλω τα υπόλοιπα σε σάλτσα ντομάτας
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 26-5-12  
    και νοστιμα και ζουμερα
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 16-7-12  
    Είναι ωραία και αφράτα.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 24-7-12  
    Εξαιρετικά τα κεφτεδάκια σου agrimi!!!!
    Πολύ αφράτα, πολύ ζουμερά!!!
    Μούσκεψα 2 παξιμάδια (το ένα ολικής και το άλλο κριθαρένιο) μέσα σε γάλα και δεν τα έστυψα καθόλου. Έβαλα και τα 2 αυγά στο μισό κιλό κιμά και παρέλειψα το μαϊντανό, γιατί δεν είχα. Έβαλα όμως μπόλικο δυόσμο. Τα υπόλοιπα όπως τα γράφεις!!! Τα μισά τα έβαλα σε σαλτσούλα με φρέσκια ντομάτα για να κάνουν παρεϊτσα στο πιλαφάκι μας!
    Πάρα πολύ ωραία!!! Κατοχυρώνεται η συνταγή! Ευχαριστούμε πολύ agrimi!
    #
    Σχόλιο από pepper-girl, 29-8-12  
    ευχαριστώ πολυ!! αν και τώρα μαθαίνω να μαγειρεύω μου βγήκαν απίθανα τα κεφτεδάκια!! τους κούφανα όλους!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 18-10-12  
    Πολύ νόστιμα.
    Τα έφτιαξα με παξιμάδι και τα αλεύρωσα με καλαμποκάλευρο....πολύ πετυχημένο αυτό το τελευταίο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Eleanna90, 17-12-10  
    Αν δεν βάλουμε ψωμί ή παξιμάδι και βάλουμε φρυγανιά, πόση ποσότητα περίπου χρειάζεται???
    #
    Σχόλιο από pornostar2@, 9-6-14  
    μισο κιλο κιμας ποσα κεφτεδακια βγαζει? θελω να τα κανω σε ενα παρτυ. ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από agrimi, 9-6-14  
    25 κεφτεδακια περίπου!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Έμεινε φαγητό!
    Τι κάνουμε αν μαγειρέψαμε ένα πεντανόστιμο φαγη...
    Φαγητά και κατάψυξη
    Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της DEBY
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Κιμάς
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Ολα από κιμά.
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 83 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia