Κεφτέδες φούρνου με κρεμμύδια

manioula, 25.04.09

Περιγραφή

Μια συνταγή από την Άρτα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 3 φρυγανιές
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
για το αυγόκομα:
  • 3 αυγά
  • ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Ηπείρου , Ελληνική
Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Σκόρδο , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες στρογγυλές και χοντρές και τις στρώνουμε σε ταψί (κρατάμε ένα για τους κεφτέδες). Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, σκόρδο και το 1 κρεμμύδι και ανακατεύουμε με το λάδι. Προσθέτουμε το κιμά και τις φρυγανιές καθώς και το αλάτι, πιπέρι, τα αυγά και το τυρί.
  2. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρά κομμάτια τους αλευρώνουμε ελαφρά και τους βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια, που έχουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζουμε το αυγόκομα χτυπώντας τα 3 αυγά με ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το περιχύνουμε στους κεφτέδες. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για λίγη ώρα, μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...