κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτέδες με κιμά και πατάτα από Κρήτη

Κεφτέδες με κιμά και πατάτα από Κρήτη

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Φαγητό που συνηθίζεται κυρίως στο Άγιο Μύρωνα Μαλεβιζίου

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί να τους αλευρώσουμε, να τους βουτήξουμε σε χτυπημένο αυγό και να τους περάσουμε από κοπανισμένο παξιμάδι ή τριμμένη φρυγανιά πριν τους τηγανίσουμε

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 4 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμά
  2. 4 κουταλιές λάδι
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 κιλό πατάτες
  5. 1-2 αυγά
  6. 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  7. 100 γραμμάρια αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι και το κρεμμύδι για μισή ώρα.

  2. 2

    Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε, προσθέτουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, το τυρί, τα αυγά και λίγο αλεύρι για να σφίξει το μίγμα.

  3. 3

    Πλάθουμε σε μπαλίτσες το μίγμα και ανοίγουμε μια λακκούβα με τα δάχτυλα στην κάθε μπαλίτσα.

  4. 4

    Εκεί μέσα βάζουμε 1 κουταλάκι ψημένο κιμά.

  5. 5

    Κλείνουμε προσεκτικά την πατατοζύμη σχηματίζοντας τους κεφτέδες (πλακωτούς), τους βάζουμε αλεύρι γύρω γύρω και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Πω Πω Βρε Ελένη μου αθάνατες κριτικές συνταγές μπράβο :)

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις