bellita
bellita @cook_8464283

Ενα απλό, στη παρασκευή του, κέικ. Με λάδι αντί για βούτυρο και μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, συνδυασμός που το κάνει πιο υγιεινό! Ελαφρύ και πολύ νόστιμο!!! Δοκιμάστε το...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε στο τέλος, πριν το βάλετε στο φούρνο, να προσθέσετε σταφίδες (1/2 ποτήρι ξανθές και 1/2 ποτήρι μαύρες)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 - 12 άτομα
  1. 1 ποτήρι λάδι
  2. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  3. 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 κ/γ baking powder
  6. 1 κ/γ σόδα
  7. ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι γι' αρκετή ώρα

  3. 3

    Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε στο μείγμα

  4. 4

    Προσθέτουμε ένα ένα ολόκληρα τ' αυγά

  5. 5

    Ρίχνουμε το ξύσμα και τις βανίλιες

  6. 6

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking

  7. 7

    Τα χτυπάμε μέχρι ν' ανακατευτούν καλά

  8. 8

    Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα

  9. 9

    Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς

  10. 10

    Χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Sophela
Sophela @cook_8486652
Πολυ ωραιο το κεικ. Υγιεινο απλο και νοστιμο.

Από

bellita
bellita @cook_8464283
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα