Κέικ αφράτο στα γρήγορα
Ενα απλό, στη παρασκευή του, κέικ. Με λάδι αντί για βούτυρο και μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, συνδυασμός που το κάνει πιο υγιεινό! Ελαφρύ και πολύ νόστιμο!!! Δοκιμάστε το...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε στο τέλος, πριν το βάλετε στο φούρνο, να προσθέσετε σταφίδες (1/2 ποτήρι ξανθές και 1/2 ποτήρι μαύρες)
Υλικά
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1 φαρίνα - αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
-
3 αυγά
-
2 βανίλιες
-
1 κ/γ baking powder
-
1 κ/γ σόδα
-
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι γι' αρκετή ώρα
-
3
Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε στο μείγμα
-
4
Προσθέτουμε ένα ένα ολόκληρα τ' αυγά
-
5
Ρίχνουμε το ξύσμα και τις βανίλιες
-
6
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking
-
7
Τα χτυπάμε μέχρι ν' ανακατευτούν καλά
-
8
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα
-
9
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
-
10
Χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)