evdoba
evdoba @evdoba
,

Πολύ γρήγορο, ιδιαίτερα νόστιμο και όμορφο κάνει και για μπουφέ αν ψηθεί σε μακρόστενη φόρμα ώστε να κόβεται ωραία σε φέτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο χυλό αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένα φέτες ή ζουλιέν (μακρόστενα μπαστουνάκια) λουκάνικα ή και πιπεριές κόκκινες & πράσινες για καλύτερη εμφάνιση και πιο πικάντικη γεύση. Μπορούμε να βάλουμε και 2 ολόκληρα λουκάνικα (εγώ βάζω βραστα για πιο ελαφριά) κατά μήκος της φόρμας ώστε σε κάθε κομάτι που θα κοπεί να φαίνεται μια φέτα λουκάνικου. Ολα για την εμφάνιση! Η πηγή αυτής της συνταγής είναι η ξαδέρφη μου η Χαρούλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν θέλετε χωρίς γλουτένη)
  2. 3 αυγά χτυπημένα καλά
  3. 1 κούπα τριμμένη φέτα (κομμάτια)
  4. 1 κούπα γιαούρτι (κεσεδάκι)
  5. 1 κούπα λάδι
  6. 1 κούπα γάλα
  7. 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  8. Αν θέλουμε κομματάκια λουκάνικα και πιπεριές ψιλοκομμένες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο τέλος τα άλευρα.

  2. 2

    Βάζουμε το χυλό σε μία φόρμα κατα προτίμηση μακρόστενη για να κόβεται όμορφη η φέτα και να δίνει εμφάνιση στο πιάτο.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει

Αντιδράσεις

Σχόλια (45)

flora
flora @cook_8450000
Ευχαριστώ , για τη βοήθεια με το καλαμποκάλευρο, Καλή η ιδέα σου...

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,