Κέικ Αμβούργου
Λίγα μυστικά ακόμα
Προετοιμασια 30'Ψησιμο 40'
Υλικά
-
2 1/2 φλ αλευρι για ολες τις χρησεις
-
3 κ.γ μπεικιν παουντερ
-
1 φλ βουτυρο
-
4 αυγα
-
2/3 φλ ζαχαρη
-
1 βανιλια
-
125 γρ κουβερτουρα ή σοκολατα υγειας
-
1 φλ ασπρισμενα αμυγδαλα (προαιρετικα)
-
Σιροπι
-
3 φλ ζαχαρη
-
1 1/2 φλ νερο
-
1 κ.σ χυμο λεμονιου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινιζετε το αλευρι με το μπεικιν.
-
2
Χτυπατε το βουτυρο με την ζαχαρη να αφρατεψη.
-
3
Συνεχιζοντας το χτυπημα, ριξτε ενα ενα τα αυγα ριχνοντας απο μια κουταλια αλευρι υστερα απο καθε αυγο.
-
4
Χαμηλωστε τη ταχυτητα στο ελαχιστο και ριξτε το αλευρι σε δοσεις, ωσπου να τελειωσει το αλευρι για να γινει το κεικ αφρατο.
-
5
Αδειαστε σε ταψακι και ριξτε τα κομματακια σοκολατας να βουλιαξουν.
-
6
Ψηστε και σιροπιαστε
Σχόλια (9)