foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αυτό το κλασικό κέικ ετοιμάζεται με κόκκους φυσικής βανίλιας από κλωνάρι για πιο λεπτό και φίνο άρωμα και λίγους παπαρουνόσπορους για πρόσθετη υφή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ξέρω ότι το κέικ είναι έτοιμο, όταν τρυπώντας το στο κέντρο με μία οδοντογλυφίδα αυτή βγαίνει στεγνή. Την συνταγή θα την βρείτε στο προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομμάτια
  1. 200 γρ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)
  2. 2 φλ. ακατέργαστη ζάχαρη
  3. 500 γρ. φαρίνα κοσκινισμένη (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1,5 κ.γλ. baking powder)
  4. 1 φλ. φρέσκο γάλα (πλήρες)
  5. 1 λοβό φυσικής βανίλιας (το βρίσκω στο εμπόριο και στα μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής συνήθως σε γυάλινο διαφανές σωληνάριο)
  6. 2 κ.γλ. παπαρουνόσπορο (για το εφέ «Μαδαγασκάρης» αλλά και πρόσθετη υφή!)
  7. λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, βουτυρώνω και αλευρώνω την φόρμα του κέικ.

  2. 2

    Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.

  3. 3

    Χαράζω τον λοβό βανίλιας κατά μήκος, αφαιρώ με ένα μαχαίρι ή ένα μικρό κουταλάκι τους σπόρους βανίλιας και τους ρίχνω στον κάδο με το βούτυρο και την ζάχαρη. Χτυπάω το μείγμα για 5-10’.

  4. 4

    Ζεσταίνω σε ένα μικρό κατσαρόλακι το γάλα με τον άδειο λοβό βανίλιας (ο οποίος διαθέτει επίσης πολύ άρωμα) μέχρι να πάρει βράση το γάλα. Αφήνω το γάλα στην άκρη.

  5. 5

    Αρχίζω και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά στο μίξερ και χτυπώ το μείγμα μέχρι να αφρατέψει.

  6. 6

    Προσθέτω την κοσκινισμένη φαρίνα, το γάλα (έχοντας αφαιρέσει το κλωνάρι της βανίλιας) και τους παπαρουνόσπορους.

  7. 7

    Αδειάζω την ζύμη στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και φουρνίζω στον προθερμασμένο φούρνο για 50’.

  8. 8

    Το αφήνω να κρυώσει προτού το αχνίσω και το σερβίρω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

DeeDee
DeeDee @DeeDeegr
Η βανιλια Μαδαγασκαρης μου αρεσει πολυ. Δεν ειχα σκεφτει ποτε να κανω τετοιο κεικ. Οταν θα το κανω θα επιστρεψω με βαθμολογια :-)

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις