Κέικ φουντουκιού
Ο,τι καλύτερο τώρα που πιάνουν τα κρύα με τον καφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή μεγάλη! Μην ξεφορμάρετε αμέσως. Αφήστε να κρυώσει και μετά.Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.Η συνταγή είναι από τον Παρλιάρο.
Υλικά
-
200 γρ βούτυρο
-
4 ασπράδια αυγών
-
125 γρ αλεύρι
-
200 γρ ζάχαρη
-
25 γρ κορν φλαουρ
-
70 γρ φουντούκια τριμμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτοντας ένα ένα τους κρόκους αυγών μέχρι να φουσκώσει.
-
2
Βγάζοντας το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα φουντούκια ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
-
3
Χτυπαμε τα ασπράδια να κάνουμε μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
-
4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°.
-
5
Σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ 24 εκ. βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά.
Σχόλια (6)