Κέικ φράουλας Στ. Παρλιάρου
Μπορεί η συνταγή να υπάρχει στο σάιτ της εκπομπής του Στ. Παρλιάρου, αλλά δεν μπορούσα να μην την προσθέσω και εδώ!! Εύκολο, αφράτο και πεντανόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε και με παγωτό.
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι
-
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
-
180 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
-
170 γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια απλή μακρόστενη φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 – 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε και ψήνουμε 45-50 λεπτά ακόμα. Εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.
Σχόλια (13)