Κέικ γεμιστό της Ντίνας Νικολάου

Bαθμολογία: 5
       
 
9 ψήφοι
SOFITSA, 27.12.11

Περιγραφή

Είναι με διαφορά το καλύτερο κέικ που έχω δοκιμάσει! Η συνταγή είναι της Ν. Νικολάου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βασιλόπιτα
Κέικ γεμιστό της Ντίνας Νικολάου
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ
  • 4 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ γιαούρτι πλήρες
  • 200 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 300 γρ φαρινάπ
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
  • 200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες
  • 115 γρ φουντούκια αλεσμένα
  • 4 κσ ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κγ κανέλα
Για την επικάλυψη
  • 60 γρ αλέυρι
  • 100 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 60 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη ή σταγόνες
  • 3 κσ ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κγ κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 65' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη: λιώνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη σε κατσαρολάκι.
  2. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη.
  3. Ομογενοποιούμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ.
  4. Για τη γέμιση απλά αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της.
  5. Για το κέικ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει.
  6. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου).
  7. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
  9. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή τσέρκι ή ταψάκι 26εκ και ρίχνουμε το 1/3 του μίγματος.
  10. Πασπαλίζουμε με τη μισή γέμιση και συνεχίζουμε με άλλο 1/3 του μίγματος και την υπόλοιπη γέμιση.
  11. Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση μίγματος και άπλώνουμε από πάνω την επικάλυψη.
  12. Ψήνουμε για 1 ώρα στον αέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην σας αποτρέπουν τα πολλά υλικά απ΄το να το δοκιμάσετε. Είναι εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο!

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stelia, 3-1-12  
    Κα-τα-πλη-κτι-κό!!!! Δεν έχω λόγια!!!! Είναι πραγματικά υπέροχο!!!! Προσοχή γιατί φουσκώνει πάρα πολύ! Θέλει βαθύ ταψί. Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-1-12  
    Πολυ νοστιμο κεικ και ευκολο πραγματι
    #
    Σχόλιο από gali17, 3-1-12  
    Απλά τέλειο με υπέροχη γεύση που άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 3-1-12  
    αν βαλω δλδ την φορμα του κεικ θα μου ξεχειλισει?
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-1-12  
    Δεν νομιζω ουτε 500 γραμαρια αλευρι δεν ειναι
    #
    Σχόλιο από Nectaria, 4-1-12  
    Όντως δεν υπάρχει αυτό το κέϊκ!! Το έκανα για βασιλόπιτα φέτος και μάλιστα, ενώ λιγόστεψα το βούτυρο, τη ζάχαρη και παρέλειψα εντελώς την επικάλυψη, ήταν και πάλι πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο. Μπράβο στη Ντίνα Νικολάου!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-1-12  
    Καλημέρα!Μόλις έφαγα το κεκάκι μου - που εντελώς τυχαία ξαναέκανα χθες- και άνοιξα τον υπολογιστή...Σας ευχαριστώ όλους για το πηρουνάκια.Αυτή τη φορά το δοκίμασα σε φόρμα του κέικ ανάποδα, δηλαδή ξεκίνησα από την επικάλυψη ώστε να βγει επάνω.Το προτιμώ σε ταψάκι τελικά.Πάντως και στη φόρμα δεν ξεχείλισε.Ευχαριστούμε τη Ντίνα Νικολάου!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-1-12  
    Ξέχασα να ευχαριστήσω τη xaroula για τις φωτογραφίες!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-12  
    Φανταστικό κέϊκ!!!!!
    Κλασικά μείωσα την ζάχαρη και νομίζω ότι θα μειώσω και την σοκολάτα απο την ποσότητα της γέμισης. Βγαίνει μπόλικη.
    Έχει απίστευτα κριτσινιστή γεύση, είναι αφράτο και πεντανόστιμο κι όντως φουσκώνει πολύ όμορφα. Εσωτερικά όταν το κόβεις δείχνει πολύ όμορφο. Θα ανεβάσω φωτο.
    Επειδή την έκανα σαν βασιλόπιτα, απο πάνω την πασπάλισα με λίγη άχνη και κακάο.
    Είχα ένα θεματάκι μονάχα με τις στρώσεις. Η ζύμη του κέικ μου βγήκε λίγο σφιχτή και δεν απλωνόταν καλά στην φόρμα. Έτσι οι άκρες είχαν περισσότερη γέμιση....βέβαια όταν ψήθηκε και φούσκωσε δεν υπήρξε πρόβλημα, απλά το αναφέρω. Μου βγήκε εμένα σφιχτό το μείγμα ή έτσι είναι;
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 6-1-12  
    Εγω πιστευω οτι χωρις την γεμιση θα γινετε αφρατο σαν παντεσπανι λογο που εχει το γιαουρτι μεσα
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 7-1-12  
    Αν ψάξεις να βρεις το βίντεο που το φτιάχνει η Νικολάου θα δεις ότι η ζύμη της βγαίνει πολύ αφράτη. Η αλήθεια είναι ότι τη δικιά μου αν και δεν τη λες σφιχτή, σίγουρα δεν είναι όπως τη βλέπω. Πάντως φουσκώνοντας γίνεται υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 13-1-12  
    Ήταν πολύ σφιχτή η ζύμη, δε φούσκωσε αρκετά, δε μου άρεσε τόσο πολύ ούτε στη γεύση ,προτιμώ άλλα κέικ τελικά δε μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο περίμενα πολύ περισσότερα...
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 14-1-12  
    Για τη γεύση το καταλαβαίνω αλλά γιατί να βγει σφιχτή η ζύμη αφού δεν έχει ούτε μισό κιλό αλεύρι;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-1-12  
    Γιατί έχει πολύ λίγα υγρά...Έχει μόνο τα 4 αυγά και το γιαούρτι...ούτε γάλα, ούτε χυμό, ούτε ελαιόλαδο ή άλλα υγρα που έχουν συνήθως τα κέικ γι αυτό και η ζύμη βγαίνει έτσι σφιχτή ...
    #
    Σχόλιο από martha2, 15-1-12  
    sofitsa τώρα μόλις είδα οτι ανέβασες την συνταγή και ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Την έφτιαξα φέτος για βασιλόπιτα γιατί με εντυπωσίασε πολύ όταν την είδα στην εκπομπή της Ντίνας Νικολάου. Ξέρεις τι μου συνέβει όμως?Η επικάλυψη μου βυθίστηκε ολόκληρη μέσα στο κέικ, δεν έμεινε ούτε ελάχιστη πάνω. Φαντάσου λοιπόν και την γέμιση και την επικάλυψη μέσα στο κεικ, μου έμεινε ελάχιστο λαυκό,δηλ.κεικ,και δεν έγινε καθόλου αφράτο.Η γεύση ήταν ΤΕΛΕΙΑ!Αλλά στεναχωρέθηκα πολύ που δεν μου βγήκε καλό και στην υφή.Μπορείς να σκεφτείς, και να με βοηθήσεις,αν θέλεις, αφού το έχεις φτιάξει,τι μπορεί να έκανα λάθος? Γιατί θέλω ΠΟΛΥ να το καταφέρω. Ευχαριστώ πολύ και μπράβο που το κατάφερες!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 15-1-12  
    Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ τι φταίει γιατί το έχω φτιάξει αρκετές φορές.Ούτε σφιχτό μου βγήκε ούτε άλλα προβλήματα είχα. Μήπως την επικάλυψη να την έβαζες πρώτα στο ψυγείο για να σφίξει;Αν χτυπηθούν αρκετά τα αυγά με τη ζάχαρη και αφρατέψουν δοκιμάστε να προσθέσετε το βούτυρο ήδη λιωμένο αλλά κρύο μήπως και βοηθήσει στην υφή γιατί κατά τα άλλα είναι ίδια διαδικασία με όλα τα κέικ.Η επικάλυψη μπορεί να παραληφθεί αλλά για μένα κάνει μεγάλη διαφορά.Ελπίζω η επόμενη φορά να είναι καλύτερη!
    #
    Σχόλιο από sange, 3-2-12  
    Μου κίνησε την περιέργεια η συνταγή και θα τη φτιάξω, όμως για να τολμήσω να απαντήσω στα σχόλια για τη σφιχτή ζύμη, επειδή διάβασα και την ορίτζιναλ συνταγή, μάλλον αυτό γίνεται γιατί το βούτυρο είναι λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και όχι σε στερεή μορφή...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 3-2-12  
    Α μπράβο...κάτι πήγαινε στραβά...σίγουρα αυτό θα παίζει ρόλο.Είχε τρομερά λίγα υγρά έτσι αλλά αν το βούτυρο είναι λιωμένο αλλάζει εντελώς
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-2-12  
    Εγώ για ευκολία το ζεσταίνω για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και μου βγαίνει μια χαρά. Αν νομίζετε ότι κάνει μεγάλη διαφορά λιώστε το και αφήστε το να κρυώσει όπως γράφω και παραπάνω.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 17-1-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stelia, 3-1-12  
    Κα-τα-πλη-κτι-κό!!!! Δεν έχω λόγια!!!! Είναι πραγματικά υπέροχο!!!! Προσοχή γιατί φουσκώνει πάρα πολύ! Θέλει βαθύ ταψί. Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-1-12  
    Πολυ νοστιμο κεικ και ευκολο πραγματι
    #
    Σχόλιο από gali17, 3-1-12  
    Απλά τέλειο με υπέροχη γεύση που άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 3-1-12  
    αν βαλω δλδ την φορμα του κεικ θα μου ξεχειλισει?
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-1-12  
    Δεν νομιζω ουτε 500 γραμαρια αλευρι δεν ειναι
    #
    Σχόλιο από Nectaria, 4-1-12  
    Όντως δεν υπάρχει αυτό το κέϊκ!! Το έκανα για βασιλόπιτα φέτος και μάλιστα, ενώ λιγόστεψα το βούτυρο, τη ζάχαρη και παρέλειψα εντελώς την επικάλυψη, ήταν και πάλι πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο. Μπράβο στη Ντίνα Νικολάου!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-1-12  
    Καλημέρα!Μόλις έφαγα το κεκάκι μου - που εντελώς τυχαία ξαναέκανα χθες- και άνοιξα τον υπολογιστή...Σας ευχαριστώ όλους για το πηρουνάκια.Αυτή τη φορά το δοκίμασα σε φόρμα του κέικ ανάποδα, δηλαδή ξεκίνησα από την επικάλυψη ώστε να βγει επάνω.Το προτιμώ σε ταψάκι τελικά.Πάντως και στη φόρμα δεν ξεχείλισε.Ευχαριστούμε τη Ντίνα Νικολάου!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-1-12  
    Ξέχασα να ευχαριστήσω τη xaroula για τις φωτογραφίες!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-12  
    Φανταστικό κέϊκ!!!!!
    Κλασικά μείωσα την ζάχαρη και νομίζω ότι θα μειώσω και την σοκολάτα απο την ποσότητα της γέμισης. Βγαίνει μπόλικη.
    Έχει απίστευτα κριτσινιστή γεύση, είναι αφράτο και πεντανόστιμο κι όντως φουσκώνει πολύ όμορφα. Εσωτερικά όταν το κόβεις δείχνει πολύ όμορφο. Θα ανεβάσω φωτο.
    Επειδή την έκανα σαν βασιλόπιτα, απο πάνω την πασπάλισα με λίγη άχνη και κακάο.
    Είχα ένα θεματάκι μονάχα με τις στρώσεις. Η ζύμη του κέικ μου βγήκε λίγο σφιχτή και δεν απλωνόταν καλά στην φόρμα. Έτσι οι άκρες είχαν περισσότερη γέμιση....βέβαια όταν ψήθηκε και φούσκωσε δεν υπήρξε πρόβλημα, απλά το αναφέρω. Μου βγήκε εμένα σφιχτό το μείγμα ή έτσι είναι;
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 6-1-12  
    Εγω πιστευω οτι χωρις την γεμιση θα γινετε αφρατο σαν παντεσπανι λογο που εχει το γιαουρτι μεσα
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 7-1-12  
    Αν ψάξεις να βρεις το βίντεο που το φτιάχνει η Νικολάου θα δεις ότι η ζύμη της βγαίνει πολύ αφράτη. Η αλήθεια είναι ότι τη δικιά μου αν και δεν τη λες σφιχτή, σίγουρα δεν είναι όπως τη βλέπω. Πάντως φουσκώνοντας γίνεται υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 13-1-12  
    Ήταν πολύ σφιχτή η ζύμη, δε φούσκωσε αρκετά, δε μου άρεσε τόσο πολύ ούτε στη γεύση ,προτιμώ άλλα κέικ τελικά δε μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο περίμενα πολύ περισσότερα...
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 14-1-12  
    Για τη γεύση το καταλαβαίνω αλλά γιατί να βγει σφιχτή η ζύμη αφού δεν έχει ούτε μισό κιλό αλεύρι;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-1-12  
    Γιατί έχει πολύ λίγα υγρά...Έχει μόνο τα 4 αυγά και το γιαούρτι...ούτε γάλα, ούτε χυμό, ούτε ελαιόλαδο ή άλλα υγρα που έχουν συνήθως τα κέικ γι αυτό και η ζύμη βγαίνει έτσι σφιχτή ...
    #
    Σχόλιο από martha2, 15-1-12  
    sofitsa τώρα μόλις είδα οτι ανέβασες την συνταγή και ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Την έφτιαξα φέτος για βασιλόπιτα γιατί με εντυπωσίασε πολύ όταν την είδα στην εκπομπή της Ντίνας Νικολάου. Ξέρεις τι μου συνέβει όμως?Η επικάλυψη μου βυθίστηκε ολόκληρη μέσα στο κέικ, δεν έμεινε ούτε ελάχιστη πάνω. Φαντάσου λοιπόν και την γέμιση και την επικάλυψη μέσα στο κεικ, μου έμεινε ελάχιστο λαυκό,δηλ.κεικ,και δεν έγινε καθόλου αφράτο.Η γεύση ήταν ΤΕΛΕΙΑ!Αλλά στεναχωρέθηκα πολύ που δεν μου βγήκε καλό και στην υφή.Μπορείς να σκεφτείς, και να με βοηθήσεις,αν θέλεις, αφού το έχεις φτιάξει,τι μπορεί να έκανα λάθος? Γιατί θέλω ΠΟΛΥ να το καταφέρω. Ευχαριστώ πολύ και μπράβο που το κατάφερες!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 15-1-12  
    Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ τι φταίει γιατί το έχω φτιάξει αρκετές φορές.Ούτε σφιχτό μου βγήκε ούτε άλλα προβλήματα είχα. Μήπως την επικάλυψη να την έβαζες πρώτα στο ψυγείο για να σφίξει;Αν χτυπηθούν αρκετά τα αυγά με τη ζάχαρη και αφρατέψουν δοκιμάστε να προσθέσετε το βούτυρο ήδη λιωμένο αλλά κρύο μήπως και βοηθήσει στην υφή γιατί κατά τα άλλα είναι ίδια διαδικασία με όλα τα κέικ.Η επικάλυψη μπορεί να παραληφθεί αλλά για μένα κάνει μεγάλη διαφορά.Ελπίζω η επόμενη φορά να είναι καλύτερη!
    #
    Σχόλιο από sange, 3-2-12  
    Μου κίνησε την περιέργεια η συνταγή και θα τη φτιάξω, όμως για να τολμήσω να απαντήσω στα σχόλια για τη σφιχτή ζύμη, επειδή διάβασα και την ορίτζιναλ συνταγή, μάλλον αυτό γίνεται γιατί το βούτυρο είναι λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και όχι σε στερεή μορφή...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 3-2-12  
    Α μπράβο...κάτι πήγαινε στραβά...σίγουρα αυτό θα παίζει ρόλο.Είχε τρομερά λίγα υγρά έτσι αλλά αν το βούτυρο είναι λιωμένο αλλάζει εντελώς
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-2-12  
    Εγώ για ευκολία το ζεσταίνω για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και μου βγαίνει μια χαρά. Αν νομίζετε ότι κάνει μεγάλη διαφορά λιώστε το και αφήστε το να κρυώσει όπως γράφω και παραπάνω.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 17-1-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της angeladerma
    Chocolatrrrrr
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της kalorine
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Προς δοκιμή
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά