SOFITSA
SOFITSA @cook_8453500

Είναι με διαφορά το καλύτερο κέικ που έχω δοκιμάσει! Η συνταγή είναι της Ν. Νικολάου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βασιλόπιτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην σας αποτρέπουν τα πολλά υλικά απ΄το να το δοκιμάσετε. Είναι εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

61 Minutes
  1. Για το κέικ
  2. 300 γρ ζάχαρη
  3. 200 γρ γιαούρτι πλήρες
  4. 200 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  5. 300 γρ φαρινάπ
  6. 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  7. Για τη γέμιση
  8. 200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες
  9. 115 γρ φουντούκια αλεσμένα
  10. 4 κσ ζάχαρη καστανή
  11. 1/2 κγ κανέλα
  12. Για την επικάλυψη
  13. 60 γρ αλέυρι
  14. 100 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  15. 60 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  16. 100 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη ή σταγόνες
  17. 3 κσ ζάχαρη καστανή
  18. 1/2 κγ κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη: λιώνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη σε κατσαρολάκι.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη.

  3. 3

    Ομογενοποιούμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ.

  4. 4

    Για τη γέμιση απλά αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της.

  5. 5

    Για το κέικ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει.

  6. 6

    Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου).

  7. 7

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα.

  8. 8

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

  9. 9

    Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή τσέρκι ή ταψάκι 26εκ και ρίχνουμε το 1/3 του μίγματος.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε με τη μισή γέμιση και συνεχίζουμε με άλλο 1/3 του μίγματος και την υπόλοιπη γέμιση.

  11. 11

    Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση μίγματος και άπλώνουμε από πάνω την επικάλυψη.

  12. 12

    Ψήνουμε για 1 ώρα στον αέρα.

Αντιδράσεις

Από

SOFITSA
SOFITSA @cook_8453500
στις