Κέικ γεμιστό της Ντίνας Νικολάου
Είναι με διαφορά το καλύτερο κέικ που έχω δοκιμάσει! Η συνταγή είναι της Ν. Νικολάου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βασιλόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην σας αποτρέπουν τα πολλά υλικά απ΄το να το δοκιμάσετε. Είναι εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο!
Υλικά
-
Για το κέικ
-
4 αυγά
-
300 γρ ζάχαρη
-
200 γρ γιαούρτι πλήρες
-
200 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
-
300 γρ φαρινάπ
-
1 κγ μπέικιν πάουντερ
-
Για τη γέμιση
-
200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες
-
115 γρ φουντούκια αλεσμένα
-
4 κσ ζάχαρη καστανή
-
1/2 κγ κανέλα
-
Για την επικάλυψη
-
60 γρ αλέυρι
-
100 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
-
60 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
-
100 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη ή σταγόνες
-
3 κσ ζάχαρη καστανή
-
1/2 κγ κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη: λιώνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη σε κατσαρολάκι.
-
2
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη.
-
3
Ομογενοποιούμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ.
-
4
Για τη γέμιση απλά αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της.
-
5
Για το κέικ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει.
-
6
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου).
-
7
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα.
-
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
-
9
Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή τσέρκι ή ταψάκι 26εκ και ρίχνουμε το 1/3 του μίγματος.
-
10
Πασπαλίζουμε με τη μισή γέμιση και συνεχίζουμε με άλλο 1/3 του μίγματος και την υπόλοιπη γέμιση.
-
11
Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση μίγματος και άπλώνουμε από πάνω την επικάλυψη.
-
12
Ψήνουμε για 1 ώρα στον αέρα.
Σχόλια (35)