Κέικ γεμιστό

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Σταυρούλα Τσιότσιου
Σταυρούλα Τσιότσιου @cook_8517574
,Ελλάδα

Ένα απλό κέικ που το γεμίζουμε με την αγαπημένη μας σοκολάτα με έναν έξυπνο τρόπο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε επικάλυψη στο κέικ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 500 γραμμάρια σοκολάτα τύπου μερέντα
  2. το κέικ της αρεσκείας σας 
  3. Το κέικ που προτείνω
  4. 4-5 αυγά κανονικού μεγέθους
  5. 250 γραμμάρια βούτυρο
  6. 440 γραμμάρια ζάχαρη
  7. 500 γραμμάρια αλεύρι
  8. 260 γραμμάρια γάλα
  9. 1 βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι/λεμόνι
  10. λίγο βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το κέικ μας. Εάν κάνετε αυτό που προτείνω εγώ, γίνεται ως εξήςχτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια βάζουμε ένα ένα τα αυγά χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί. Συνεχίζουμε βάζοντας λίγο αλεύρι και αφού ενσωματωθεί το αλεύρι βάζουμε λίγο από το γάλα και συνεχίζουμε εναλλάξ τελειώνοντας με το υλικό που αρχίσαμε (αλεύρι). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα να ψηθεί (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 180 βαθμούς περίπου για 55 λεπτά ελέγχοντας με ένα μαχαίρι.

  2. 2

    Αφού το κέικ ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και κόβουμε το πάνω μέρος του κέικ.

  3. 3

    ''Αδειάζουμε'' το κέικ από μέσα με ένα κουτάλι (όχι πολύ) και το γεμίζουμε με την σοκολάτα της αρεσκείας μας.

  4. 4

    Τέλος κλείνουμε με το επάνω μέρος του κέικ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Σταυρούλα Τσιότσιου
στις
,Ελλάδα