Κέικ γεωγραφίας

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
9 ψήφοι
blackrose17GM, 21.11.09
Κέικ γεωγραφίας
photo: xaroula

Συνταγή από:

blackrose17GM

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1.5 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2.5 ποτήρια αλεύρι (plain flour)
  • 3 κουταλάκια γλυκού Baking powder
  • λίγο κονιακ
  • 1 φακελάκι Vanilla
  • ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)
  • 1 ποτήρι γάλα (το ένα τέταρτο με το κακάο)
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ταψί 26 εκ., βάζουμε λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.
  2. Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα κτυπούμε καλά.
  3. Κτυπούμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το Βaking powder και τα 3/4 του ποτηριού γάλα εναλλάξ.
  5. Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο ταψί.
  6. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε το κακάο και το 1/4 του ποτηριού γάλα και τα αναμειγνύουμε.
  7. Ρίχνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω από το την πρώτη ζύμη.
  8. Το ψήνουμε σε φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 200 C και όταν ροδίσει το σκεπάζουμε.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από blackrose17GM, 21-11-09  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-4-10  
    εβαλα βουτυρο και ξυσμα λεμονι αντι πορτοκαλιου γιατι μας αρεσει περισσοτερο..
    #
    Σχόλιο από ganash, 29-9-10  
    λαδι που χρησιμοποιας ειναι ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο?
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-10-10  
    5 πηρουνάκια για το κλασικό αγαπημένο κέικ!το έφτιαξα χθες..
    ganash εγώ δεν χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλά σπορέλαιο (φυστικέλαιο συνήθως). φαντάζομαι γίνεται και με ελαιόλαδο, θα είναι και πιο υγιεινό αλλά μάλλον πιο βαρετό σε γεύση.
    #
    Σχόλιο από vakanoula, 11-12-10  
    Ωραία συνταγή κλασσική.
    Το έφτιαξα με μια μικρή παραλλαγή: Αντί για 1 ποτήρι γάλα, αντικατέστησα το μισό ποτήρι με χυμό πορτοκάλι. Έτσι βγήκε το κέικ ωραίο και πιο αφράτο με πιο έντονη τη φεύση του πορτοκαλιού.
    #
    Σχόλιο από zaclinoula, 6-3-11  
    #
    Σχόλιο από m@r1l3n@, 9-3-11  
    #
    Σχόλιο από stelia, 24-5-11  
    Πάρα πολύ ωραίο κέϊκ!!!!! και πολύ αφράτο και μαλακό!!! Αντί για το κακάο έβαλα τη σκόνη σοκολάτας για ρόφημα!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Nikkki, 5-9-12  
    Θέλω να κάνω τη συνταγή αλλά δεν κατάλαβα, το μπέικιν το ρίχνουμε στο ταψί κ το αλείφουμε με λάδι κ μετά βάζουμε κ στο μίγμα μπέικιν;;; Μου φαίνεται περίεργο που το αλείφουμε στο ταψί, για ποιό λόγο το κάνουμε;;
    #
    Σχόλιο από Scorpi, 14-2-13  
    ευκολη συνταγη με αψογο αποτελεσμα!!!
    #
    Σχόλιο από mb25jj, 28-2-13  
    Το έφτιαξα προχθές, αν και άσχετος. Πάρα πολυ εύκολη συνταγή. Το κέικ είναι πολύ μαλακό και πολυ ωραίο μα τον καφέ. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από andry402005, 1-4-14  
    Δεν το έχω φτιάξει ακόμα όμως με μια πρώτη ανάγνωση έχω εντοπίσει ένα λάθος. Στην αρχή λέει παίρνετε ένα ταψί βάζεται baking powder και το αλοίφετε με λάδι, προφανώς θα εννοείτε baking paper!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-4-14  
    Ναι προφανώς αυτό εννοεί! Ευχαριστούμε για την επισήμανση, θα διορθώσουμε το λάθος άμεσα.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 14-6-14  
    Ψάχνοντας κέικ με ελαιόλαδο "έπεσα" στην συνταγή σου!Πράγματι με ελαιόλαδο το έφτιαξα.Όταν χρησιμοποιούμε εξαιρετικό παρθένο δεν βρίσκω ότι έχουμε πρόβλημα στη γεύση!
    Σ'ευχαριστούμε!!!

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από blackrose17GM, 21-11-09  
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-10-10  
    5 πηρουνάκια για το κλασικό αγαπημένο κέικ!το έφτιαξα χθες..
    ganash εγώ δεν χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλά σπορέλαιο (φυστικέλαιο συνήθως). φαντάζομαι γίνεται και με ελαιόλαδο, θα είναι και πιο υγιεινό αλλά μάλλον πιο βαρετό σε γεύση.
    #
    Σχόλιο από zaclinoula, 6-3-11  
    #
    Σχόλιο από m@r1l3n@, 9-3-11  
    #
    Σχόλιο από stelia, 24-5-11  
    Πάρα πολύ ωραίο κέϊκ!!!!! και πολύ αφράτο και μαλακό!!! Αντί για το κακάο έβαλα τη σκόνη σοκολάτας για ρόφημα!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Scorpi, 14-2-13  
    ευκολη συνταγη με αψογο αποτελεσμα!!!
    #
    Σχόλιο από mb25jj, 28-2-13  
    Το έφτιαξα προχθές, αν και άσχετος. Πάρα πολυ εύκολη συνταγή. Το κέικ είναι πολύ μαλακό και πολυ ωραίο μα τον καφέ. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-4-14  
    Ναι προφανώς αυτό εννοεί! Ευχαριστούμε για την επισήμανση, θα διορθώσουμε το λάθος άμεσα.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 14-6-14  
    Ψάχνοντας κέικ με ελαιόλαδο "έπεσα" στην συνταγή σου!Πράγματι με ελαιόλαδο το έφτιαξα.Όταν χρησιμοποιούμε εξαιρετικό παρθένο δεν βρίσκω ότι έχουμε πρόβλημα στη γεύση!
    Σ'ευχαριστούμε!!!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ganash, 29-9-10  
    λαδι που χρησιμοποιας ειναι ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο?
    #
    Σχόλιο από Nikkki, 5-9-12  
    Θέλω να κάνω τη συνταγή αλλά δεν κατάλαβα, το μπέικιν το ρίχνουμε στο ταψί κ το αλείφουμε με λάδι κ μετά βάζουμε κ στο μίγμα μπέικιν;;; Μου φαίνεται περίεργο που το αλείφουμε στο ταψί, για ποιό λόγο το κάνουμε;;
    #
    Σχόλιο από andry402005, 1-4-14  
    Δεν το έχω φτιάξει ακόμα όμως με μια πρώτη ανάγνωση έχω εντοπίσει ένα λάθος. Στην αρχή λέει παίρνετε ένα ταψί βάζεται baking powder και το αλοίφετε με λάδι, προφανώς θα εννοείτε baking paper!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-4-10  
    εβαλα βουτυρο και ξυσμα λεμονι αντι πορτοκαλιου γιατι μας αρεσει περισσοτερο..
    #
    Σχόλιο από vakanoula, 11-12-10  
    Ωραία συνταγή κλασσική.
    Το έφτιαξα με μια μικρή παραλλαγή: Αντί για 1 ποτήρι γάλα, αντικατέστησα το μισό ποτήρι με χυμό πορτοκάλι. Έτσι βγήκε το κέικ ωραίο και πιο αφράτο με πιο έντονη τη φεύση του πορτοκαλιού.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κεικ-ταρτες
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
      MUFFINS ΚΑΙ   ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris