Κέικ γεωγραφίας

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
blackrose17GM, 21.11.09
Κέικ γεωγραφίας
photo: xaroula

Συνταγή από:

blackrose17GM

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1.5 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2.5 ποτήρια αλεύρι (plain flour)
  • 3 κουταλάκια γλυκού Baking powder
  • λίγο κονιακ
  • 1 φακελάκι Vanilla
  • ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)
  • 1 ποτήρι γάλα (το ένα τέταρτο με το κακάο)
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα , Σοκολάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ταψί 26 εκ., βάζουμε λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.
  2. Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα κτυπούμε καλά.
  3. Κτυπούμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το Βaking powder και τα 3/4 του ποτηριού γάλα εναλλάξ.
  5. Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο ταψί.
  6. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε το κακάο και το 1/4 του ποτηριού γάλα και τα αναμειγνύουμε.
  7. Ρίχνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω από το την πρώτη ζύμη.
  8. Το ψήνουμε σε φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 200 C και όταν ροδίσει το σκεπάζουμε.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από blackrose17GM, 21-11-09  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-4-10  
    εβαλα βουτυρο και ξυσμα λεμονι αντι πορτοκαλιου γιατι μας αρεσει περισσοτερο..
    #
    Σχόλιο από ganash, 29-9-10  
    λαδι που χρησιμοποιας ειναι ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο?
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-10-10  
    5 πηρουνάκια για το κλασικό αγαπημένο κέικ!το έφτιαξα χθες..
    ganash εγώ δεν χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλά σπορέλαιο (φυστικέλαιο συνήθως). φαντάζομαι γίνεται και με ελαιόλαδο, θα είναι και πιο υγιεινό αλλά μάλλον πιο βαρετό σε γεύση.
    #
    Σχόλιο από vakanoula, 11-12-10  
    Ωραία συνταγή κλασσική.
    Το έφτιαξα με μια μικρή παραλλαγή: Αντί για 1 ποτήρι γάλα, αντικατέστησα το μισό ποτήρι με χυμό πορτοκάλι. Έτσι βγήκε το κέικ ωραίο και πιο αφράτο με πιο έντονη τη φεύση του πορτοκαλιού.
    #
    Σχόλιο από zaclinoula, 6-3-11  
    #
    Σχόλιο από m@r1l3n@, 9-3-11  
    #
    Σχόλιο από stelia, 24-5-11  
    Πάρα πολύ ωραίο κέϊκ!!!!! και πολύ αφράτο και μαλακό!!! Αντί για το κακάο έβαλα τη σκόνη σοκολάτας για ρόφημα!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Nikkki, 5-9-12  
    Θέλω να κάνω τη συνταγή αλλά δεν κατάλαβα, το μπέικιν το ρίχνουμε στο ταψί κ το αλείφουμε με λάδι κ μετά βάζουμε κ στο μίγμα μπέικιν;;; Μου φαίνεται περίεργο που το αλείφουμε στο ταψί, για ποιό λόγο το κάνουμε;;
    #
    Σχόλιο από Scorpi, 14-2-13  
    ευκολη συνταγη με αψογο αποτελεσμα!!!
    #
    Σχόλιο από mb25jj, 28-2-13  
    Το έφτιαξα προχθές, αν και άσχετος. Πάρα πολυ εύκολη συνταγή. Το κέικ είναι πολύ μαλακό και πολυ ωραίο μα τον καφέ. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από andry402005, 1-4-14  
    Δεν το έχω φτιάξει ακόμα όμως με μια πρώτη ανάγνωση έχω εντοπίσει ένα λάθος. Στην αρχή λέει παίρνετε ένα ταψί βάζεται baking powder και το αλοίφετε με λάδι, προφανώς θα εννοείτε baking paper!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-4-14  
    Ναι προφανώς αυτό εννοεί! Ευχαριστούμε για την επισήμανση, θα διορθώσουμε το λάθος άμεσα.

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από blackrose17GM, 21-11-09  
    #
    Σχόλιο από Cindy, 14-10-10  
    5 πηρουνάκια για το κλασικό αγαπημένο κέικ!το έφτιαξα χθες..
    ganash εγώ δεν χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλά σπορέλαιο (φυστικέλαιο συνήθως). φαντάζομαι γίνεται και με ελαιόλαδο, θα είναι και πιο υγιεινό αλλά μάλλον πιο βαρετό σε γεύση.
    #
    Σχόλιο από zaclinoula, 6-3-11  
    #
    Σχόλιο από m@r1l3n@, 9-3-11  
    #
    Σχόλιο από stelia, 24-5-11  
    Πάρα πολύ ωραίο κέϊκ!!!!! και πολύ αφράτο και μαλακό!!! Αντί για το κακάο έβαλα τη σκόνη σοκολάτας για ρόφημα!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Scorpi, 14-2-13  
    ευκολη συνταγη με αψογο αποτελεσμα!!!
    #
    Σχόλιο από mb25jj, 28-2-13  
    Το έφτιαξα προχθές, αν και άσχετος. Πάρα πολυ εύκολη συνταγή. Το κέικ είναι πολύ μαλακό και πολυ ωραίο μα τον καφέ. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-4-14  
    Ναι προφανώς αυτό εννοεί! Ευχαριστούμε για την επισήμανση, θα διορθώσουμε το λάθος άμεσα.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ganash, 29-9-10  
    λαδι που χρησιμοποιας ειναι ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο?
    #
    Σχόλιο από Nikkki, 5-9-12  
    Θέλω να κάνω τη συνταγή αλλά δεν κατάλαβα, το μπέικιν το ρίχνουμε στο ταψί κ το αλείφουμε με λάδι κ μετά βάζουμε κ στο μίγμα μπέικιν;;; Μου φαίνεται περίεργο που το αλείφουμε στο ταψί, για ποιό λόγο το κάνουμε;;
    #
    Σχόλιο από andry402005, 1-4-14  
    Δεν το έχω φτιάξει ακόμα όμως με μια πρώτη ανάγνωση έχω εντοπίσει ένα λάθος. Στην αρχή λέει παίρνετε ένα ταψί βάζεται baking powder και το αλοίφετε με λάδι, προφανώς θα εννοείτε baking paper!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-4-10  
    εβαλα βουτυρο και ξυσμα λεμονι αντι πορτοκαλιου γιατι μας αρεσει περισσοτερο..
    #
    Σχόλιο από vakanoula, 11-12-10  
    Ωραία συνταγή κλασσική.
    Το έφτιαξα με μια μικρή παραλλαγή: Αντί για 1 ποτήρι γάλα, αντικατέστησα το μισό ποτήρι με χυμό πορτοκάλι. Έτσι βγήκε το κέικ ωραίο και πιο αφράτο με πιο έντονη τη φεύση του πορτοκαλιού.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
      MUFFINS ΚΑΙ   ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Κεικ-ταρτες
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της murto