Κέικ γεωγραφίας
Recipe by blackrose17GM
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ταψί 26 εκ., βάζουμε λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.
-
2
Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα κτυπούμε καλά.
-
3
Κτυπούμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
-
4
Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το Βaking powder και τα 3/4 του ποτηριού γάλα εναλλάξ.
-
5
Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο ταψί.
-
6
Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε το κακάο και το 1/4 του ποτηριού γάλα και τα αναμειγνύουμε.
-
7
Ρίχνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω από το την πρώτη ζύμη.
-
8
Το ψήνουμε σε φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 200 C και όταν ροδίσει το σκεπάζουμε.
Σχόλια