Κέικ για το σχολείο
Πώς να αυξήσετε τη θρεπτική αξία ενός συνηθισμένου κέικ.
Υλικά
-
4 αυγά
-
2/3 κούπας ελαιόλαδο
-
3/4 κούπας γάλα
-
1 (βιολογικό) πορτοκάλι πολτοποιημένο
-
2 κούπες καστανή ζάχαρη
-
3 κούπες (βιολογικό) αλεύρι ολικής αλέσεως
-
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
1 κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμείξτε στο μίξερ, για 3 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας. Ανακατέψτε με σπάτουλα στο τέλος και τη σοκολάτα.
-
2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείψτε την κλασική κυκλική φόρμα του κέικ με λίγο λάδι. Πασπαλίστε στα τοιχώματα αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα και ψήστε για 45 ' ως 1 ώρα.
Σχόλια (19)