Κέικ ινδικής καρύδας
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν και τη βανίλια.
-
4
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
-
5
Τέλος προσθέτουμε την καρύδα και με μια σπάτουλα την ενσωματώνουμε διπλώνοντας το μείγμα.
-
6
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο. 28 ή 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 45 λεπτά περίπου. Μπορούμε να βάλουμε και ένα μαχαίρι στο κέικ και άμα βγει καθαρό έχει ψηθεί.
-
7
Για το σιρόπιΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
-
8
Όταν ψηθεί το γλυκό κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
9
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Σχόλια