κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ ινδοκάρυδου με ανανά

Κέικ ινδοκάρυδου με ανανά

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
Ζουμερή Ντομάτα
Ζουμερή Ντομάτα @cook_8453432
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα κέικ πλούσιο και με εξωτική γεύση... Από το αγαπημένο μου βιβλίο με κέικ των εκδόσεων Μάλλιαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα ταίριαζε θαυμάσια με μία μπάλα παγωτό Γαλλικής βανίλιας καθώς θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα το άρωμα ενός φλιτζανιού φρεσκοφτιαγμένου γαλλικού καφέ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
  4. 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
  5. 3/4 φλιτζανιού χυμός ανανά
  6. Για το γλάσο Ανανά
  7. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  8. 1/3 φλιτζανιού χυμός ανανά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών.

  2. 2

    Καλύπτουμε τη βάση της με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε.

  3. 3

    Χτυπάμε με το μίξερ σε μικρό μπολ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά για να ενσωματωθούν.

  5. 5

    Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τέλος το αλεύρι και το χυμό ανανά.

  6. 6

    Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία περίπου 1 ώρα.

  7. 7

    Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και το βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

  8. 8

    Αφού κρυώσει, απλώνουμε το γλάσο ανανά και διακοσμούμε με φέτες ανανά και ινδοκάρυδο...

  9. 9

    Γλάσο ΑνανάΑνακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη κοσκινισμένη και προσθέτουμε το χυμό λίγο-λίγο μέχρι να γίνει κρέμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Sofiathenes
Sofiathenes @cook_8469039
H γεύση του είναι απίθανη. Του βάζω μόνο τρία πηρουνάκια γιατί το περίμενα διαφορετικό, πιο \"κέικ\", ενώ στην ουσία δεν φουσκώνει πολύ (αυτό παρά το γεγονός ότι πρόσθεσα -όπως κάνω πάντα στα κέικ- λίγο μπέηκιν για να φουσκώσει περισσότερο και να είναι πιο αφράτο). Βασικά μοιάζει αρκετά με ραβανί στη γεύση - ραβανί με ανανά! Επίσης η συνταγή είναι λίγο παράλογη, δεν χρειάζεται βουτύρωμα η φόρμα ΚΑΙ λαδόκολλα, και μάλιστα βουτυρωμένη, ούτε είναι ανάγκη να λερώνουμε τόσα μπολ όταν μπορούν όλα τα υλικά να ανακατευτούν στο ίδιο. Τέλος, τα τέσσερα αυγά είναι υπερβολικά και η ποσότητα του γλάσσου επίσης - εκτός αν το θέλετε ΠΟΛΥ γλυκό. \nΠάντως, επαναλαμβάνω, η γεύση αξίζει, να δουμε αν αυριο θα τρώγεται που θα είναι φρέσκο.

Από

Ζουμερή Ντομάτα
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ