Κέικ κανέλα
Είναι ένα πεντανόστιμο και πολύ εύκολο κέικ. Συνδιάζεται τέλεια με καφέ για πρωινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τραγανη κρουστα οταν βγει το κεικ απο το φουρνο ζεστο το αλειφουμε με λιγο βουτυρο λιωμενο και ζαχαρη αναμεμιγμενη με κανελλα.
Υλικά
-
1 φλυτζανι ζαχαρη
-
1 βανιλια
-
2 κουταλιες βουτυρο
-
1 αυγο
-
1 πρεζα αλατι
-
1 πρεζα κανελλα
-
1 1/5 φλυτζανι αλευρι
-
1/2 φλυτζανι γαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και μετα προσθετουμε το αυγο. Μετα την βανιλια, το αλατι και την κανελα.
-
2
Όταν αυτα γινουν ενα ομοιομορφο ρευστο μιγμα προσθετουμε εναλλαξ το αλευρι και το γαλα. Το ψηνουμε στους 170οC για περιπου 20 -25 λεπτα.
Σχόλια (22)