Κέικ καρύδας (coconut cake)
Η απόλυτη ευχαρίστηση για τους λάτρεις της καρύδας και του bounty!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλασσο μπορεί να σας φανεί νερουλο στην περίπτωση της νωπής καρύδας λόγω του νερού που περιέχει από μόνη της αλλά μη φοβηθείτε θα σφίξει πάνω στο κέικ και την επόμενη ημέρα θα στέκεται τέλεια!
Υλικά
-
250 γρ φαρίνα
-
125 γρ ) βούτυρο ή λάδι
-
125 γρ γάλα καρύδας
-
200 γρ ζάχαρη καστανη ή κρυσταλλική
-
2 αυγά (για vegan παραλείπετε)
-
1 κ.γ baking powder ή μαγειρική σόδα
-
30 γρ τρούφα
-
40 γρ καρύδα νωπή σε τρίμματα ή ινδοκαρυδο
-
Για το γλασσο
-
200 γρ σοκολάτα γάλακτος (ιον προτιμώ)
-
40 γρ καρύδα νωπή σε τρίμματα ή ινδοκαρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο/ λάδι μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά.
-
2
Προσθέτουμε τη φαρίνα και το γάλα ενώ ρίχνουμε και τη σόδα/baking παράλληλα.
-
3
Ύστερα ρίχνουμε την καρύδα και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά.
-
4
Βουτυρωνουμε τη φόρμα του κέικ (παραλληλόγραμμη) και ρίχνουμε το μίγμα μας.
-
5
Ψήνουμε περίπου 50' στους 180 βαθμούς, αναλόγως το φούρνο.
-
6
ΓλασσοΛιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και ρίχνουμε την καρύδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
-
7
Ύστερα αφού έχει βγει το κέικ και έχει κρυώσει λίγο μπορούμε να ρίξουμε το γλασσο από πάνω και έτοιμο! Bon appetit!!
Σχόλια (3)