Κέικ Καρύδας Και Ανανά

Bαθμολογία: 4.4
       
 
5 ψήφοι
gerasimos, 10.10.08


Συνταγή από:

gerasimos

16 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 φλιτζάνι φαρίνα
  • 1,5 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 3 κγ μπέικιν
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά

 

σιρόπι

  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Καρύδα , Βούτυρο , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την καρύδα.
  2. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  3. Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Προσθέτουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
  6. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά.
  7. Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
  8. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τριμμένο.

Λίγα μυστικά ακόμα

από κάποιο blog, ίσως το hungry for hungry

Σχετικές συνταγές

Ινδοκάρυδο με τρούφα Ινδοκάρυδο με τρούφα
5
       
       
(3)
Κέικ με ινδική καρύδα Κέικ με ινδική καρύδα
4.25
       
       
(16)
Cupcakes καρύδας Cupcakes καρύδας
4.5
       
       
(2)
Ινδοκάρυδα Ινδοκάρυδα
4.9123
       
       
(57)
Ινδοκάρυδο Ινδοκάρυδο
4.6667
       
       
(9)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από gerasimos, 17-11-08  
    το έψησα στη φόρμα του κέικ και έγινε πολύ καλό. στο σιρόπι, αντί νερό, έβαλα το σιρόπι του ανανά. πολύ καλό έγινε.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 17-11-08  
    Νοστιμότατο το κέικ.Οτι έχει σχέσει με καρύδα...τρελλαίνομε.Με ανανά δεν το έχω δοκιμάσει θα τοφτιάξω σε λίγο.Έχω μια ίσως...χαζή ερώτηση.Προτιμώ την φόρμα.Μπορώ να το χαράξω και να το σιροπιάσω στην φόρμα?Μου φαίνετε δύσκολο να σιροπιαστεί εκεί μέσα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 29-11-08  
    το σιρόπιασα, αφού το ξεφόρμαρα. σούπερ έγινε.
    #
    Σχόλιο από vatraxi, 29-11-08  
    Θα μπορούσα να το φτιάξω χωρίς να βάλω αυγά??? Ή να τα αντικαταστήσω με κάτι άλλο?? υπάρχει περίπτωση να μη μου φουσκώσει ή να φουσκώσει και μετά να "πέσει"??? Συνήθως το παθαίνω αυτό στα κέικ αν και δεν ανοίγω καν το φούρνο.!Ευχαριστώ.!
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 30-11-08  
    δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει χωρίς αβγά, γιατί δε θα φουσκώσει καλά. πάντως, μπορείς να κάνεις και τη μισή δόση, όπως έκανα εγώ την περασμένη βδομάδα με 2 αβγά. το μόνο που θέλει είναι καλά βουτυρωμένη φόρμα γιατί κολλάει.
    #
    Σχόλιο από thaliakat, 10-1-09  
    τρελενομαι για οτι εχει σχεση με ανανα.το βρηκα τ ε λ ε ι ο ! ! !
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 12-1-09  
    είναι φοβερή, έτσι;
    #
    Σχόλιο από evilavrio, 29-1-09  
    καταπληκτικη συνταγη .μπραβο.βγηκε τελεια
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 9-1-10  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Οσοι έφαγαν είπαν τα καλύτερα! Στο σιρόπι έβαλα το χυμό του ανανά και είχε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του ανανά!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 22-2-10  
    Λοιπόν το έφτιαξα εχθές το κεκάκι το οποίο βέβαια μου θύμισε λίγο ραβανί (?)ίσως να έκανα και κάτι λάθος αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου φούσκωσε και πολύ… παρ΄ όλο το μπέκιν. Ούτε γευστικά με ικανοποίησε(και ναι έβαλα στο σιρόπι το χυμό από την κονσέρβα ανανά), μπορεί να είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου. Οκ θα φαγωθεί βέβαια αλλά δεν νομίζω να επαναληφθεί λυπάμαι πολύ
    #
    Σχόλιο από mariaki1990, 7-11-10  
    καλησπερα, εκανα χτες το κεκακι σου ... εχω να πω πως η δοσολογια ηταν λιγη δλδ το τελικο αποτελεσμα φτανει δε φτανει για 4 ατομα!
    οσο για το κεικ εμενα προσωπικα δε μου φουσκωσε παρολα τα 3 κ.γ μπεικιν... θα ειναι η καρυδα φαινεται επειδη εβαλα σκονη...
    παντως απο γευση πολυ καλο αν και την επομενη φορα θα βαλω διπλη δοση! ευχαριστω πολυ παντως!! :)
    #
    Σχόλιο από 3rkaki, 18-11-11  
    μια ερώτηση έχω : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά αντί κονσέρβας?????αν ναι,γνωρίζεις αναλογίες?

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από thaliakat, 10-1-09  
    τρελενομαι για οτι εχει σχεση με ανανα.το βρηκα τ ε λ ε ι ο ! ! !
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 12-1-09  
    είναι φοβερή, έτσι;
    #
    Σχόλιο από evilavrio, 29-1-09  
    καταπληκτικη συνταγη .μπραβο.βγηκε τελεια
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 9-1-10  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Οσοι έφαγαν είπαν τα καλύτερα! Στο σιρόπι έβαλα το χυμό του ανανά και είχε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του ανανά!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 22-2-10  
    Λοιπόν το έφτιαξα εχθές το κεκάκι το οποίο βέβαια μου θύμισε λίγο ραβανί (?)ίσως να έκανα και κάτι λάθος αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου φούσκωσε και πολύ… παρ΄ όλο το μπέκιν. Ούτε γευστικά με ικανοποίησε(και ναι έβαλα στο σιρόπι το χυμό από την κονσέρβα ανανά), μπορεί να είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου. Οκ θα φαγωθεί βέβαια αλλά δεν νομίζω να επαναληφθεί λυπάμαι πολύ

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 17-11-08  
    Νοστιμότατο το κέικ.Οτι έχει σχέσει με καρύδα...τρελλαίνομε.Με ανανά δεν το έχω δοκιμάσει θα τοφτιάξω σε λίγο.Έχω μια ίσως...χαζή ερώτηση.Προτιμώ την φόρμα.Μπορώ να το χαράξω και να το σιροπιάσω στην φόρμα?Μου φαίνετε δύσκολο να σιροπιαστεί εκεί μέσα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 29-11-08  
    το σιρόπιασα, αφού το ξεφόρμαρα. σούπερ έγινε.
    #
    Σχόλιο από vatraxi, 29-11-08  
    Θα μπορούσα να το φτιάξω χωρίς να βάλω αυγά??? Ή να τα αντικαταστήσω με κάτι άλλο?? υπάρχει περίπτωση να μη μου φουσκώσει ή να φουσκώσει και μετά να "πέσει"??? Συνήθως το παθαίνω αυτό στα κέικ αν και δεν ανοίγω καν το φούρνο.!Ευχαριστώ.!
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 30-11-08  
    δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει χωρίς αβγά, γιατί δε θα φουσκώσει καλά. πάντως, μπορείς να κάνεις και τη μισή δόση, όπως έκανα εγώ την περασμένη βδομάδα με 2 αβγά. το μόνο που θέλει είναι καλά βουτυρωμένη φόρμα γιατί κολλάει.
    #
    Σχόλιο από 3rkaki, 18-11-11  
    μια ερώτηση έχω : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά αντί κονσέρβας?????αν ναι,γνωρίζεις αναλογίες?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από gerasimos, 17-11-08  
    το έψησα στη φόρμα του κέικ και έγινε πολύ καλό. στο σιρόπι, αντί νερό, έβαλα το σιρόπι του ανανά. πολύ καλό έγινε.
    #
    Σχόλιο από mariaki1990, 7-11-10  
    καλησπερα, εκανα χτες το κεκακι σου ... εχω να πω πως η δοσολογια ηταν λιγη δλδ το τελικο αποτελεσμα φτανει δε φτανει για 4 ατομα!
    οσο για το κεικ εμενα προσωπικα δε μου φουσκωσε παρολα τα 3 κ.γ μπεικιν... θα ειναι η καρυδα φαινεται επειδη εβαλα σκονη...
    παντως απο γευση πολυ καλο αν και την επομενη φορα θα βαλω διπλη δοση! ευχαριστω πολυ παντως!! :)

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κεκοειδή!!!
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της cuoco
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Γλυκές πίτες-τάρτες-ζύμες, φούρνου
    Ένα βιβλίο 228 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Κέικ και τσουρέκια !!!
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x