κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ καρύδας
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 275 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  4. 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 250 γρ. φρέσκο γάλα
  7. άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια.

  2. 2

    Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά.

  3. 3

    Μόλις αφρατέψει το μείγμα σταματάμε το μίξερ.

  4. 4

    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

  5. 5

    Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα λίγο-λίγο στο μείγμα με το βούτυρο,εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα.

  8. 8

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για περίπου 1 ώρα.

  9. 9

    Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

alonas
alonas @cook_8459568
Το κεκάκι σου απλά υπέροχο. Παρόλο που δεν έχει σιρόπι είναι σαν σιροπιαστό. Για καποιον που δεν του αρέσουν τα πολύ γλυκά είναι ότι πρέπει. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν ( εμείς να δεις). Απο δω και πέρα το καθιερώνω . Να σαι καλά για την συνταγή σου.

Από

Agannoula
Agannoula @cook_8489125
στις
Naxos,Greece