Κέικ καρύδι και καφέ
Πανεύκολο κέικ για τον καφέ σας (coffee and walnut cake)
Λίγα μυστικά ακόμα
Πως ξέρουμε ότι έχει πετύχει; Θα πρέπει εσωτερικά να είναι λίγο υγρό (moist).Ίσως η ποσότητα του γλάσου με την κανέλα να σας φανεί λίγη, μπορείτε να βάλετε διπλή καν να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό για να είναι πιο εύκολο να απλωθεί
Υλικά
-
200 γρ ζάχαρη
-
4 αυγά
-
3 κσ καφές στιγμιαίος, αραιωμένες σε 2 κσ βραστού νερού (θα είναι σαν πάστα)
-
85 γρ τρτριμμένο καρύδι
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 κγ κανέλας
-
2 κσ νερό
-
Λίγα χοντροκομμένα καρύδια μπορείτε να πετάξετε από πάνω στο τέλος για εμφάνιση
-
600 γρ. κρέμα τυριού (πχ full fat Philadelphia)
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 κι ετοιμάζω τη φόρμα του κέικ, παράδειγμα 20 εκ
-
2
Χτυπάω το βούτυρο και τη ζάχαρη, μετά προσθέτω τα αυγά (ένα –ένα και ανακατεύω καλά), το αλεύρι, το καρύδι και τέλος τον καφέ
-
3
Βάζω στη φόρμα και ψήνω για 45-55 λεπτά, είναι έτοιμο με το κλασικό τρικ, το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
-
4
Όταν το κέικ έχει κρυώσει, αλείφω το γλασο και αφήνω κι άλλο να στερεοποιηθεί.
-
5
Προσοχήαν κάνετε το γλάσσο με την κρέμα τυριού θα πρέπει το κέικ να μείνει στο ψυγείο, μέχρι 3 μέρες.
Σχόλια