Κέικ καρότο
Εύκολο και ελαφρύ κέικ!
Recipe by griza
Υλικά
-
5 αβγά
-
2 φλυτζάνια καρότο τριμμένο (στο multi)
-
2 φλυτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
2 φλυτζάνια ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
-
1 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα (στο multi - όχι πολύ τριμμένα)
-
1 φακελάκι baking powder
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
-
1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Ρίχνουμε στα αβγά το τριμμένο καρότο, το λάδι και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, τα μυρωδικά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
-
2
Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (τον προθερμαίνουμε στους 200ºC και όταν βάζουμε το κέικ το κατεβάζουμε στους 180ºC).
Σχόλια (101)