Κέικ καρότου Le Cordon Bleu
Ένα κέικ καρότου από τη διάσημη σχολή μαγειρικής, το οποίο διακρίνεται με διαφορά από τα υπόλοιπα χάρη στα πλούσια αρώματά του και την υπέροχη, υγρή, βελούδινη υφή του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φυτικό λάδι με μαργαρίνη, απλώς αλλάζει ελαφρώς το άρωμα και η υφή.Η ορθογώνια φόρμα μπορεί να αντικατασταθεί και με στρογγυλό ταψί 22-24 εκατ. με ψηλά τοιχώματα.Εκτός από ζάχαρη άχνη, μπορεί να επικαλυφθεί και με χτυπημένο, κρεμώδες τυρί.Για πιο πλούσια υφή, μπορείτε να προσθέσετε 120 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια, ή 100 γρ. σταφίδες ή 175 γρ. αποξηραμένα, σπασμένα κομμάτια ανανά.
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
250 ml φυτικό λάδι
-
250 γρ. ψιλή ζάχαρη
-
3 αβγά
-
300 γρ. καρότα τριμμένα
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί αντικολλητικό μια φόρμα περίπου 28*23 εκατ. Το χαρτί πρέπει να προεξέχει περίπου 2 εκατ. πάνω από τη φόρμα.
-
2
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά με το μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τα αβγά. Στη συνέχεια, με μια ξύλινη κουτάλα, ενσωματώνετε σταδιακά τα κοσκινισμένα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα τριμμένα καρότα.
-
4
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 50-60 λεπτά ή ώσπου να βγει καθαρό ένα μεταλλικό καλαμάκι που θα βάλετε στο κέντρο.
-
5
Αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε όπως είναι ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (18)