Κέικ καρότου με γλάσο κρέμας τυριού
Ένα πολύ θρεπτικό γλυκάκι, πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα αφράτο! Η κρέμα τυριού στο γλάσο ταιριάζει απίστευτα στην γεύση του!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι παραλλαγή από αντίστοιχη στο site www.allrecipies.com.
Υλικά
-
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
-
1 φλυτζάνι λευκή ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι πατικωμένη μαύρη ζάχαρη
-
2 φλυτζάνια αλεύρι
-
3 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
-
4 αυγά
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
2 κουταλάκια μπέικιν
-
11/2 κουταλάκι σόδα
-
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
-
2 κουταλάκια κανέλα
-
1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθιές
-
προαιρετικάμισό φλυτζάνι ξερά φραγκοστάφυλα ή και μισό φλυτζάνι καρύδια
-
Για το γλάσο
-
1 κουτάκι γλάσο κρέμας τυριού έτοιμο
-
ή για να το φτιάξουμε εμείς
-
1 πακέτο κρέμα τυριού
-
11/4 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
-
1-2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τις ζάχαρες, προσθέτουμε το λάδι και το αλέυρι με τα διογκωτικά και τα μπαχαρικά.
-
2
Συνεχίζουμε με το καρότο και τις σταφίδες, τα φραγκοστάφυλα και τα καρύδια.
-
3
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ. και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30-40 λεπτά.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει και επάνω απλώνουμε το έτοιμο γλάσο.
-
5
Για να φτιάξουμε δικό μας γλάσο, χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.
Σχόλια (26)