Κέικ καρότου με γλάσο τυριού (Carrot Cake)
Το κλασικό κέικ καρότου με το ανάλογο (και νοστιμότατο!) γλάσο κρέμας τυριού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλάσο τυριού δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα γλυκό, ενώ κάνει την μεγάλη διαφορά στην τελική γεύση του κέικ.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.
Υλικά
-
Για το κέικ καρότου
-
110 γρ. φρέσκο βούτυρο
-
115 γρ. ελαιόλαδο
-
450 γρ. ακατέργαστη (ή μαύρη) ζάχαρη
-
4 αυγά
-
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1,5 κουτ. γλυκού baking powder)
-
2 κ.γλ. κανέλα
-
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
-
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
-
ξύσμα ενός λεμονιού
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
1 κουτ. γλυκού σόδα
-
2 κ.σ. πορτοκαλιού
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
3 φλ. τριμμένα καρότα
-
λίγα μισά καρύδια (για γαρνιτούρα)
-
Για το γλάσο με κρέμα τυριού
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
100 γρ. φρέσκο βούτυρο soft (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
2 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβω τα καρότα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη ή στο multi χειρός και τα κρατάω σε ένα μπολ.
-
2
Χτυπάω στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι και το βούτυρο για λίγη ώρα.
-
3
Αργότερα, ρίχνω σταδιακά τα αυγά, το αλεύρι, τα μυρωδικά και τους τριμμένους φλοιούς.
-
4
Κατόπιν προσθέτω το μείγμα χυμού λεμονιού και πορτοκαλιού με την σόδα, το οποίο έχω ανακατέψει σε ένα ποτήρι (μην ξαφνιαστώ αν αυτό αφρίσει πολύ, το προκαλεί η χημική αντίδραση του όξινου με την σόδα).
-
5
Στο τέλος προσθέτω τα καρότα κι ανακατεύω με την σπάτουλα.
-
6
Αδειάζω την ζύμη σε μία βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και τοποθετώ στoν φούρνο στους 180°C για 50-60’ περίπου. Είναι έτοιμο όταν τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ αυτή βγαίνει στεγνή.
-
7
Ενώ ψήνεται το κέικ ετοιμάζω το γλάσο με το τυρί κρέμας. Τοποθετώ στο δοχείο της ράβδου χειρός όλα τα υλικά και τα χτυπάω για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
8
Κρατάω το γλάσο στο ψυγείο ωσότου ετοιμαστεί το κέικ και φτάσει η ώρα να το σερβίρω.
-
9
Αφού κρυώσει το κέικ το αλείφω με το γλάσο της κρέμας τυριού και το γαρνίρω με τα καρύδια.
Σχόλια (2)