Κέικ Καρότου
Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό κέικ για μικρούς και μεγάλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα κέικ που διατηρείτε "υγρό" για αρκετές μέρες λόγο του καρότου (αν προλάβει να επιβιώσει από τις επιδρομές μας).
Υλικά
-
4 αυγά χωρισμένα
-
4 φλ. τριμμένο καρότο
-
2 φλ. αλεύρι απ
-
2 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. χοντροτριμμένο καρύδι
-
1 φλ. σταφίδες μουλιασμένες και αλευρωμένες
-
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
-
2 κουταλάκια μπέικιν
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και το μπαίηκεν.
-
3
Προσεκτικά και με κουτάλα προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και την μαρέγκα. Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Σχόλια (15)