Κέικ κάστανο

Bαθμολογία: 4.6316
       
 
19 ψήφοι
lenale, 13.10.09
Κέικ κάστανο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 1 φλ.γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν
  • 20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

 

Για το γλάσο:

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. βούτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 23' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Για το κέικ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
  5. Αλευρώνουμε ελαφρά τα κάστανα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  6. Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
  7. Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  8. Προσθέτουμε την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  9. Ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.
  10. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το κέικ.

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-10-09  
    Λένα, τα κάστανα τα βάζουμε ολόκληρα, δηλαδή; Γίνονται πολύ μαλακά με το ψήσιμο κα κόβονται εύκολα; Φαντάζομαι πως μπορούμε να τα κόψουμε και σε μικρά κομμάτια, σωστά;
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-10-09  
    Έχω κ'εγώ την ίδια απορία με την Ginger.. Φαίνεται νόστιμο και θα ήθελα να το κάνω.Δεν μπορώ να το φανταστώ όμως με ολόκληρα τα κάστανα.
    #
    Σχόλιο από lenale, 16-10-09  
    Κορίτσια, εγώ το φτιάχνω με ολόκληρα κάστανα γιατί έτσι αρέσει στον άντρα μου. Μπορείτε όμως και να τα ψιλοκόψετε για διασκορπιστούν καλύτερα μέσα στο κέικ. Μην ξεχάσετε όμως να τα αλευρώσετε γιατί αλλιώς θα κάτσουν στον πάτο.
    Ginger τα κάστανα είναι ήδη βρασμένα, μαλακά και κόβονται εύκολα.
    Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από mele, 17-10-09  
    Ακόμη ψήνεται το κεικ, αλλα με 40 λεπτα που του εβαλα το μαχαιρι ηταν ακομα υγρο μέσα, το εβαλα άλλα 15 λεπτα να δούμε... Ελπίζω να πετύχει..!
    #
    Σχόλιο από lenale, 17-10-09  
    mele εξαρτάται και από τον φούρνο. Ο δικός μου είναι δυνατός και 40 λεπτά στους 180 είναι αρκετά για κάθε κέικ που φτιάχνω.
    #
    Σχόλιο από mele, 17-10-09  
    Λοιπόν, ενταξει! Μία ώρα ψήσιμο κι εγινε! Όμως είχα δύο προβληματάκια:
    1.ψιλοβιάστηκα κι ετσι στο ξεφορμάρισμα μου χάλασε απο πάνω...:-(
    2. Αν και τα αλεύρωσα τα καστανα μαζεύτηκαν κάτω, ίσως δεν ήθελε καν ανακατεμα πριν μπει στο φούρνο...
    Όμως πολύ ωραία η γεύση και εγω μαλιστα το κανα το κεικ μαρμπρε (σοκολατα-βανιλια) και εβαλα και τα καστανα, όχι ολόκληρα. Μπράβο, ωραία!
    #
    Σχόλιο από lenale, 17-10-09  
    mele πολύ χαίρομαι που σας άρεσε...
    Σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου. Πρέπει να έγινε πολύ καλό με κέικ μαρμπρέ γιατί τα κάστανα ταιριάζουν πολύ με σοκολάτα. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα έτσι αλλά μου έδωσες την ιδέα για την επόμενη φορά. Εγώ φτιάχνω την συνταγή με ολόκληρα κάστανα και μερικές φορές κάθονται στον πάτο από το βάρος. Περίμενα όμως ότι αν τα βάλουμε ψιλοκομμένα θα διασκορπιστούν όμορφα μέσα στο κέικ.
    #
    Σχόλιο από mele, 18-10-09  
    Δεν ξέρω γιατί έκατσαν, μήπως επειδή η ζύμη ήταν αρκετά ρευστή και όχι αρκετά πηχτή? Μηπως με περισσοτερο αλευρι εσφιγγε λίγο και κρατιούνταν τα καστανα? Αλλα τότε ίσως δε θα ήταν τόσο μαλακό και αφράτο... Πάντως όσοι έφαγαν τρελάθηκαν, χτες το φτιαξα κ τώρα δεν υπάρχει!
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-10-09  
    mele το έχω δοκιμάσει και με πιο σφιχτό κέικ αλλά δεν γίνεται αφράτο όπως είπες κι εσύ.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-1-10  
    Πολύ νόστιμο κέικ, ειδικά για όσους αγαπούν τα κάστανα. Δεν μου φούσκωσε όμως αρκετά, το περίμενα πιο αφράτο. Η μαμά μου πάντως το λάτρεψε. Θέλει οπωσδήποτε 1 ώρα ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από lenale, 15-1-10  
    dcroula μου σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου!!!Το κέικ γίνεται πολύ αφράτο
    και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου έγινε σφιχτό...Η ώρα ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τον φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 30-3-10  
    Καλησπέρα κ από μένα! Θέλω να κάνω αυτό το κέικ για κάτι διαφορετικό, απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι με κάστανο, ήθελα να ρωτήσω, πόση ώρα τα βράζουμε με την φλούδα τους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων ..
    #
    Σχόλιο από Sol81, 30-3-10  
    Τα χαράζεις με ένα μαχαιράκι κα τα βράζεις γύρω στα 20'.
    #
    Σχόλιο από lenale, 30-3-10  
    Καλησπέρα Gogo24, πολύ σωστά σου απάντησε η φίλη μου Sol81. Καλή επιτυχία!!!Περιμένω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 1-4-10  
    Καταπληκτικό! Απίστευτα αφράτο και "γεμάτο" έτσι όπως τα θέλω τα κέικ κ όχι αφρός όπως τα περισσότερα.. :) θα καθιερώσω την συνταγή και μέ άλλες παραλλαγές γέμισης γτ σαν βασική για κέικ είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-4-10  
    Gogo24 τη βασική συνταγή φτιάχνω κι εγώ για κέικ βανίλιας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από coco, 18-10-10  
    Πραγματικά πολύ καλή η συνταγή... Όντως θέλει λίγη ώρα παραπάνω ψήσιμο και στον δικό μου φούρνο και τα κάστανα, αν και αλευρωμένα, έκατσαν κι αυτά! Πάντως, τα 5 πηρουνάκια τα αξίζει με το παραπάνω για την πρωτότυπη και ιδιαίτερη γεύση του. Μαρμπρέ κι εγώ κι ακόμα γλείφουμε τα δάχτυλά μας... Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-10-10  
    Σ' ευχαριστώ πολύ coco!!!
    #
    Σχόλιο από kinetik, 1-12-10  
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-12-10  
    kinetik σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maria.k, 16-10-09  
    Έχω κ'εγώ την ίδια απορία με την Ginger.. Φαίνεται νόστιμο και θα ήθελα να το κάνω.Δεν μπορώ να το φανταστώ όμως με ολόκληρα τα κάστανα.
    #
    Σχόλιο από mele, 17-10-09  
    Ακόμη ψήνεται το κεικ, αλλα με 40 λεπτα που του εβαλα το μαχαιρι ηταν ακομα υγρο μέσα, το εβαλα άλλα 15 λεπτα να δούμε... Ελπίζω να πετύχει..!
    #
    Σχόλιο από lenale, 17-10-09  
    mele εξαρτάται και από τον φούρνο. Ο δικός μου είναι δυνατός και 40 λεπτά στους 180 είναι αρκετά για κάθε κέικ που φτιάχνω.
    #
    Σχόλιο από mele, 17-10-09  
    Λοιπόν, ενταξει! Μία ώρα ψήσιμο κι εγινε! Όμως είχα δύο προβληματάκια:
    1.ψιλοβιάστηκα κι ετσι στο ξεφορμάρισμα μου χάλασε απο πάνω...:-(
    2. Αν και τα αλεύρωσα τα καστανα μαζεύτηκαν κάτω, ίσως δεν ήθελε καν ανακατεμα πριν μπει στο φούρνο...
    Όμως πολύ ωραία η γεύση και εγω μαλιστα το κανα το κεικ μαρμπρε (σοκολατα-βανιλια) και εβαλα και τα καστανα, όχι ολόκληρα. Μπράβο, ωραία!
    #
    Σχόλιο από lenale, 17-10-09  
    mele πολύ χαίρομαι που σας άρεσε...
    Σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου. Πρέπει να έγινε πολύ καλό με κέικ μαρμπρέ γιατί τα κάστανα ταιριάζουν πολύ με σοκολάτα. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα έτσι αλλά μου έδωσες την ιδέα για την επόμενη φορά. Εγώ φτιάχνω την συνταγή με ολόκληρα κάστανα και μερικές φορές κάθονται στον πάτο από το βάρος. Περίμενα όμως ότι αν τα βάλουμε ψιλοκομμένα θα διασκορπιστούν όμορφα μέσα στο κέικ.
    #
    Σχόλιο από mele, 18-10-09  
    Δεν ξέρω γιατί έκατσαν, μήπως επειδή η ζύμη ήταν αρκετά ρευστή και όχι αρκετά πηχτή? Μηπως με περισσοτερο αλευρι εσφιγγε λίγο και κρατιούνταν τα καστανα? Αλλα τότε ίσως δε θα ήταν τόσο μαλακό και αφράτο... Πάντως όσοι έφαγαν τρελάθηκαν, χτες το φτιαξα κ τώρα δεν υπάρχει!
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-10-09  
    mele το έχω δοκιμάσει και με πιο σφιχτό κέικ αλλά δεν γίνεται αφράτο όπως είπες κι εσύ.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-1-10  
    Πολύ νόστιμο κέικ, ειδικά για όσους αγαπούν τα κάστανα. Δεν μου φούσκωσε όμως αρκετά, το περίμενα πιο αφράτο. Η μαμά μου πάντως το λάτρεψε. Θέλει οπωσδήποτε 1 ώρα ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από lenale, 15-1-10  
    dcroula μου σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου!!!Το κέικ γίνεται πολύ αφράτο
    και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου έγινε σφιχτό...Η ώρα ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τον φούρνο.
    #
    Σχόλιο από lenale, 30-3-10  
    Καλησπέρα Gogo24, πολύ σωστά σου απάντησε η φίλη μου Sol81. Καλή επιτυχία!!!Περιμένω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 1-4-10  
    Καταπληκτικό! Απίστευτα αφράτο και "γεμάτο" έτσι όπως τα θέλω τα κέικ κ όχι αφρός όπως τα περισσότερα.. :) θα καθιερώσω την συνταγή και μέ άλλες παραλλαγές γέμισης γτ σαν βασική για κέικ είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-4-10  
    Gogo24 τη βασική συνταγή φτιάχνω κι εγώ για κέικ βανίλιας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από coco, 18-10-10  
    Πραγματικά πολύ καλή η συνταγή... Όντως θέλει λίγη ώρα παραπάνω ψήσιμο και στον δικό μου φούρνο και τα κάστανα, αν και αλευρωμένα, έκατσαν κι αυτά! Πάντως, τα 5 πηρουνάκια τα αξίζει με το παραπάνω για την πρωτότυπη και ιδιαίτερη γεύση του. Μαρμπρέ κι εγώ κι ακόμα γλείφουμε τα δάχτυλά μας... Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-10-10  
    Σ' ευχαριστώ πολύ coco!!!
    #
    Σχόλιο από kinetik, 1-12-10  
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-12-10  
    kinetik σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 27-10-11  
    Πολύ ωραίο. Δυστυχώς μου κόλλησε στη φόρμα και βγήκε σε 3 κομμάτια αλλά είναι πολύ νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από roul chania, 23-11-11  
    Πραγματικά η συνταγή είναι πολύ πετυχημένη, όντως ήθελε περίπου μία ώρα ψήσιμο, αλλά είναι πολύ εύκολη και γευστική!! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από nanigr, 7-12-11  
    #
    Σχόλιο από nouvia, 28-12-11  
    Πολύ καλό
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-10-09  
    Λένα, τα κάστανα τα βάζουμε ολόκληρα, δηλαδή; Γίνονται πολύ μαλακά με το ψήσιμο κα κόβονται εύκολα; Φαντάζομαι πως μπορούμε να τα κόψουμε και σε μικρά κομμάτια, σωστά;
    #
    Σχόλιο από lenale, 16-10-09  
    Κορίτσια, εγώ το φτιάχνω με ολόκληρα κάστανα γιατί έτσι αρέσει στον άντρα μου. Μπορείτε όμως και να τα ψιλοκόψετε για διασκορπιστούν καλύτερα μέσα στο κέικ. Μην ξεχάσετε όμως να τα αλευρώσετε γιατί αλλιώς θα κάτσουν στον πάτο.
    Ginger τα κάστανα είναι ήδη βρασμένα, μαλακά και κόβονται εύκολα.
    Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 30-3-10  
    Καλησπέρα κ από μένα! Θέλω να κάνω αυτό το κέικ για κάτι διαφορετικό, απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι με κάστανο, ήθελα να ρωτήσω, πόση ώρα τα βράζουμε με την φλούδα τους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων ..
    #
    Σχόλιο από Sol81, 30-3-10  
    Τα χαράζεις με ένα μαχαιράκι κα τα βράζεις γύρω στα 20'.
    #
    Σχόλιο από dafnii, 2-1-11  
    Και εγω ήθελα να το φτιάξω. Θέλω να ρωτήσω αν αντί για 1 βιτάμ μπορώ να βάλω 1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο?
    Αν το φτιάξω θα γράψω σχόλια. Σε ευχαριστώ!!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 5-1-11  
    Δάφνη δεν έχω φτιάξει ποτέ κέικ με φρέσκο βούτυρο και δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σου. Μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις και να μας πεις εντυπώσεις. Καλή σου επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 7-11-11  
    Νοστιμοτατο! Έβαλα 2 αυγά γιατί μου μυρίζουν γενικά τα αυγά, τι άλλο θα μπορούσα να βαλω σαν παραλλαγη;
    #
    Σχόλιο από georgiasar, 3-11-12  
    Άκυρες ο ερωτήσεις, βρήκα τις απαντήσεις σε άλλα σχόλια αργότερα. Μπράβο εκ ων προτέρων!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της elena kouroupi
    muffins-κεικ
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Sweet Harmony
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της m54
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της marybont22