Κέικ κάστανο
Υλικά
-
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 φλ. ζάχαρη
-
1 βιτάμ
-
4 αυγά
-
1 φλ.γάλα
-
2 βανίλιες
-
1 μπέικιν
-
20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
-
Για το γλάσο
-
125 γρ. κουβερτούρα
-
4 κ.σ. άχνη
-
2 κ.σ. γάλα
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
100 γρ. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κέικ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
-
4
Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
-
5
Αλευρώνουμε ελαφρά τα κάστανα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
-
6
Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
-
7
Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
8
Προσθέτουμε την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
-
9
Ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.
-
10
Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το κέικ.
Σχόλια (33)