Κέικ κατσαρόλας

Bαθμολογία: 4.4545
       
 
44 ψήφοι
alessandra, 14.04.08

Περιγραφή

Ειναι ενα κεικ που το κανει η μαμα μου και ειναι υπεροχοοοοοο γιαμ γιαμ...

Κέικ κατσαρόλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγα
  • 1 μαργαρίνη
  • 4 κουτ.σουπας κακαο
  • 8 κουτ.σουπας νερο
  • 1 1/2 ποτηρι νερου αλευρι
  • 1 ποτηρακι του κονιακ κονιακ ή λικερ της αρεσκειας σας
  • 1 μπεικιν
  • 2 ποτηρια νερου ζαχαρη
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με βίντεο , Με φωτο
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 32' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μια κατσαρολα βαζουμε η μαργαρίνη, τη ζαχαρη, το κακαο, το νερο.
Βήμα 2
2) Τα ανακατευουμε μεχρι να διαλυθουν και να μην εχουν γρομπαλακια.Τα αφηνουμε να παρουν βραση.'Οταν βρασουν ριχνουμε το λικερ και ανακατευουμε. Το κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Βήμα 3
3) Σε ενα ποτηρι του νερου κραταμε απο το μειγμα της κατσαρολας και το βαζουμε στο ψυγειο αμεσως.
Βήμα 4
4) Στη συνεχεια χτυπαμε τα αυγα για ενα λεπτο περιπου
Βήμα 5
5) μεχρι να αφρατεψουν.
Βήμα 6
6) Ριχνουμε και το αλευρι
Βήμα 7
7) και μετα το σοκολατενιο μειγμα της κατσαρολας.
Βήμα 8
8) Το χτυπαμε μεχρι να ανακατευτει καλα.
Βήμα 9
9) Βουτηρωνουμε μια φορμα και αλευρωνουμε. Ριχνουμε το μειγμα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα στους 180 βαθμους.
Βήμα 10
10) 'Οταν ψηθει το ξεφορμαρουμε
Βήμα 11
11) και βαζουμε το σιροπι απο πανω που ειχαμε κρατησει στο ψυγειο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε το στολιζετε οπως εκανα εγω. Καλο ειναι να μη βαλετε φραουλες αν δεν φαγωθει αμεσως γιατι βγαζουν υγρα.

Συνοδευεται και με παγωτο. Γινεται και τουρτα.

Ευχαριστούμε την Ναυσικά για τις φωτογραφίες βήμα βήμα και τον VasilisMichalopoulos για το βίντεο

Σχετικές συνταγές

    80 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από christina.f, 15-4-08  
    Τέλειο ειναι!!!Ιδίως με παγωτό βανίλια!!! Το κάνουμε και εμεις, μονο που το λέμε βραστό. Μήπως είναι και ίδιο με τη μελαχροινή;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-4-08  
    αυτο το μελαχροινη δεν το ξερω να πω την αληθεια.ναι απο γευση ειναι κορυφαιο!!!καλο ειναι οντως κατι αλλο εκτος απο παγωτο σοκολατα.βανιλλια ειναι τελειο!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-4-08  
    Να ρωτήσω...πώς γίνεται αυτό κέικ; Τι το διαφορετικό έχει από το κλασικό που κάνουμε; Δεν το έχω ξανακούσει ότι γίνεται κι έτσι, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον.
    #
    Σχόλιο από christina.f, 15-4-08  
    Ginger αυτό που το κάνει διαφορετικό και ιδαιτέρως νόστιμο είναι το σοκολατένιο υγρό που το περιχύνεις στο τέλος. Κατάτα άλλα πριν το μουσκέψεις με το υγρό αυτο είναι ίδιο με ένα κέικ σοκολάτα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-4-08  
    χωρις το υγρο δεν εχει κανενα νοημα.και δεν ειναι καθολου λιγουριαρικο.ειναι πιο αφρατο κ πιο νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από kid X, 16-4-08  
    Εμένα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος μαγειρέματος! Πολύ καλή εναλλακτική!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-4-08  
    Eγω ,Αλεσαν παλι ,το κανω στο θερμο μιξ ,ειναι ιδιο .Εκεινο που θα παραθεσω ειναι οτι μου μυριζει εντονα αυγουλιλα .Και παντα ειχα την απορια αν φταιει το γεγονος οτι πεφτουν τα αυγα στο ζεστο μιγμα και γιαυτο μυριζουν .Ισως εχω περιεργη μυτη.Τι λες?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-4-08  
    δεν μυριζει καθολου σε πληροφορω..και η μαμα μου εχει εντονη μυτη....το κανουμε τοσα χρονια.μηπως δεν κανεις κατι καλα?δεν το ψηνεις καλα?εδω το αγο ψηνεται
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-4-08  
    δεν τα χτυπας πρωτα καλε?με το αλευρι?να γινει μια μαζα?και μετα να ριξεις το ζεστο και να το ανακατεψεις...
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-4-08  
    Σου εξηγησα οτι το κανω στο θερμο μιξ ,που ακολουθω κατα γραμμα,τη συνταγη που περιεχετε σε αυτο και ειναι πανομοιοτυπη με τη δικη σου .Αλλα δεν παυει να μου μυριζει.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-4-08  
    ξερω εγω?δοκιμασε να μη το κανες σε θερμομιξ τοτε..εμενα παντως οποιοι και να εχουν κανει αυτη τη συνταγη δεν μου εχουν πει κατι τετοιο.αλλος εκτος απο εσενα σου εχει πει οτι μυριζει αυγουλιλα?μηπως ειναι ιδεα σου?
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 15-6-08  
    Βγήκε καλό, μόνο που το σιρόπι δεν απορροφήθηκε απο το κέικ, στάθηκε επάνω σαν γλάσο..Πάντως από γεύση ήταν πολύ ικανοποιητικό!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-6-08  
    η το αφησες και ψηθηκε πολυ και εκανε κρουστα...η δεν εβαλες το σιροπακι στο κεικ ενω ηταν ζεστο.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 18-6-08  
    Από τα αγαπημένα μας κέικ!!! Το σιρόπι πάντως σε μένα δεν απορροφάτε εντελώς οσες φορές και να την έχω κάνει.. την αίσθηση του γλάσου την δίνει και αυτός είναι και σκοπός του νομίζω.
    Εγώ πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι, τριμμένη λευκή κουβερτούρα!!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-6-08  
    δεν γινεται γλασσο απο πανω οπως πχ με κουβερτουρα αλλα απορροφαται απο πανω.αν δεις και στη φοτο δεν εχει ξεχωριστο στρωμα σοκολατας.
    #
    Σχόλιο από Demy, 24-9-08  
    Πάρα πολύ καλό το έφτιαξα χθές που ήρθαν κάποιοι φίλοι και ενθουσιάστηκαν,το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η ζάχαρη δεν διαλύθηκε τελείως και κριτσάνιζε λίγο, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω ζάχαρη άχνη
    #
    Σχόλιο από alessandra, 24-9-08  
    ευχαριστω πολυ αν και μου κανει εντυπωση που δεν ελιωσε μηπως δεν το ανακατεψες πολυ....??
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 22-10-08  
    Αν βαλω αλευρι φαρινα απ και παραλειψω το μπεικιν πειραζει;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 22-10-08  
    Ναι δεν γινεται.το εχει κανει και η μαμα μου γιατι δεν ειχε και δεν της εγινε καλο.ειναι δοκιμασμενο..
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 23-10-08  
    Σε ευχαριστω Αλεσσα για την απαντηση!!!Λεω να το φτιαξω το Σαβ εχω ομως και μια απορια αν βαλω λιγοτερα αυγα πειραζει; 3 η 2;Εφοσον βαζουμε μπεικιν θα φουσκωσει ετσι;Αρα θα αλλαζε γευση με λιγοτερα αυγα;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    60 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από christina.f, 15-4-08  
    Τέλειο ειναι!!!Ιδίως με παγωτό βανίλια!!! Το κάνουμε και εμεις, μονο που το λέμε βραστό. Μήπως είναι και ίδιο με τη μελαχροινή;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-4-08  
    αυτο το μελαχροινη δεν το ξερω να πω την αληθεια.ναι απο γευση ειναι κορυφαιο!!!καλο ειναι οντως κατι αλλο εκτος απο παγωτο σοκολατα.βανιλλια ειναι τελειο!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-4-08  
    Να ρωτήσω...πώς γίνεται αυτό κέικ; Τι το διαφορετικό έχει από το κλασικό που κάνουμε; Δεν το έχω ξανακούσει ότι γίνεται κι έτσι, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον.
    #
    Σχόλιο από christina.f, 15-4-08  
    Ginger αυτό που το κάνει διαφορετικό και ιδαιτέρως νόστιμο είναι το σοκολατένιο υγρό που το περιχύνεις στο τέλος. Κατάτα άλλα πριν το μουσκέψεις με το υγρό αυτο είναι ίδιο με ένα κέικ σοκολάτα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-4-08  
    χωρις το υγρο δεν εχει κανενα νοημα.και δεν ειναι καθολου λιγουριαρικο.ειναι πιο αφρατο κ πιο νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από kid X, 16-4-08  
    Εμένα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος μαγειρέματος! Πολύ καλή εναλλακτική!
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 15-6-08  
    Βγήκε καλό, μόνο που το σιρόπι δεν απορροφήθηκε απο το κέικ, στάθηκε επάνω σαν γλάσο..Πάντως από γεύση ήταν πολύ ικανοποιητικό!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-6-08  
    η το αφησες και ψηθηκε πολυ και εκανε κρουστα...η δεν εβαλες το σιροπακι στο κεικ ενω ηταν ζεστο.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 18-6-08  
    Από τα αγαπημένα μας κέικ!!! Το σιρόπι πάντως σε μένα δεν απορροφάτε εντελώς οσες φορές και να την έχω κάνει.. την αίσθηση του γλάσου την δίνει και αυτός είναι και σκοπός του νομίζω.
    Εγώ πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι, τριμμένη λευκή κουβερτούρα!!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-6-08  
    δεν γινεται γλασσο απο πανω οπως πχ με κουβερτουρα αλλα απορροφαται απο πανω.αν δεις και στη φοτο δεν εχει ξεχωριστο στρωμα σοκολατας.
    #
    Σχόλιο από Demy, 24-9-08  
    Πάρα πολύ καλό το έφτιαξα χθές που ήρθαν κάποιοι φίλοι και ενθουσιάστηκαν,το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η ζάχαρη δεν διαλύθηκε τελείως και κριτσάνιζε λίγο, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω ζάχαρη άχνη
    #
    Σχόλιο από alessandra, 24-9-08  
    ευχαριστω πολυ αν και μου κανει εντυπωση που δεν ελιωσε μηπως δεν το ανακατεψες πολυ....??
    #
    Σχόλιο από alessandra, 27-10-08  
    ααα ωραια χαιρομαι που σου αρεσε...να σου πω μεσα δεν ειναι υγρο ειναι απλο σαν ενα κεικ...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-11-08  
    Μμμμμμ, πολύ πολύ νόστιμο, μας άρεσε πολύ! Δεν έβαλα κονιάκ, αλλά μαύρο ρούμι, που του έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Δυσκολεύτηκα λίγο να ρίξω το σιρόπι, γιατί έτρεχε, έτσι το μάζευα και το ξανάριχνα από πάνω. Καλύτερα να το σιροπιάζετε από την κάτω μεριά του, που είναι πιο πορώδης και δεν έχει τόσο σκληρή κρούστα. Άνοιξα και μερικές τρυπίτσες με το μαχαίρι να το βοηθήσω να απορροφηθεί.
    Σκέφτηκα την επόμενη φορά να το κάνω σε ταψάκι, όχι σε φόρμα, και να ετοιμάω πιο πολύ σιρόπι, που θα το ρίξω στο ταψί να το απορροφήσει καλύτερα.
    Πάντως ήταν πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-11-08  
    ευχαριστω αγαπητη :) αν και να σου πω το χυνεις απο πανω και το απορροφαει οπως φαινεται και στη φωτο δεν κανει κρουστα αυτο...και το αλλο μενει στη πιατελα...και εγω προσωπικα το μαζευω και το αλλοιφω η το τρωω σκετο με το κουταλακι χεχε
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-11-08  
    αα ναι να σου πω απο τη κατω μερια συροπιαζεται γιατι ειναι σε φορμα και το γυρνας αναποδα οποτε η κατω πλευρα ειναι η μαλακη...και ναι το λικερ που λεω το αναφερω σαν παραδειγμα γινεται και με ρουμι
    #
    Σχόλιο από ΤΖΟΥΛΙΑ, 11-1-09  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΕ ΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΣΚ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 5-2-09  
    το εκανα κι εγω προσθετοντας 1 κουπα παραπανω αλευρι.πολυ ωραιο
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 6-2-09  
    Το φτιάξαμε σήμερα με τη φίλη μου την Ελένη και βγήκε ΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 11-2-09  
    χαιρομαι βασιλικη που σου αρεσε...συγνωμη που δεν σου απαντησα νωριτερα αλλα ελειπα τοτε που το εστειλες...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-4-08  
    Eγω ,Αλεσαν παλι ,το κανω στο θερμο μιξ ,ειναι ιδιο .Εκεινο που θα παραθεσω ειναι οτι μου μυριζει εντονα αυγουλιλα .Και παντα ειχα την απορια αν φταιει το γεγονος οτι πεφτουν τα αυγα στο ζεστο μιγμα και γιαυτο μυριζουν .Ισως εχω περιεργη μυτη.Τι λες?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-4-08  
    δεν μυριζει καθολου σε πληροφορω..και η μαμα μου εχει εντονη μυτη....το κανουμε τοσα χρονια.μηπως δεν κανεις κατι καλα?δεν το ψηνεις καλα?εδω το αγο ψηνεται
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-4-08  
    δεν τα χτυπας πρωτα καλε?με το αλευρι?να γινει μια μαζα?και μετα να ριξεις το ζεστο και να το ανακατεψεις...
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-4-08  
    Σου εξηγησα οτι το κανω στο θερμο μιξ ,που ακολουθω κατα γραμμα,τη συνταγη που περιεχετε σε αυτο και ειναι πανομοιοτυπη με τη δικη σου .Αλλα δεν παυει να μου μυριζει.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 16-4-08  
    ξερω εγω?δοκιμασε να μη το κανες σε θερμομιξ τοτε..εμενα παντως οποιοι και να εχουν κανει αυτη τη συνταγη δεν μου εχουν πει κατι τετοιο.αλλος εκτος απο εσενα σου εχει πει οτι μυριζει αυγουλιλα?μηπως ειναι ιδεα σου?
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 22-10-08  
    Αν βαλω αλευρι φαρινα απ και παραλειψω το μπεικιν πειραζει;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 22-10-08  
    Ναι δεν γινεται.το εχει κανει και η μαμα μου γιατι δεν ειχε και δεν της εγινε καλο.ειναι δοκιμασμενο..
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 23-10-08  
    Σε ευχαριστω Αλεσσα για την απαντηση!!!Λεω να το φτιαξω το Σαβ εχω ομως και μια απορια αν βαλω λιγοτερα αυγα πειραζει; 3 η 2;Εφοσον βαζουμε μπεικιν θα φουσκωσει ετσι;Αρα θα αλλαζε γευση με λιγοτερα αυγα;
    #
    Σχόλιο από alessandra, 23-10-08  
    αν βαλεις 3 ναι με 2 οχι δεν θα πετυχει για να αφαιρεσεις ενα δεν εχεις προβλημα αν ειναι και μεγαλα..και τον στολισμο εγω τον εκανα για αλλαγη συνηθως ειναι σκετο δεν χρειαζεται..περιμενω εντυπωσεις..
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 6-2-09  
    Θα ήθελα να το δοκιμάσω με κουβερτούρα γιατί προτιμώ τη γεύση της από το κακάο, όμως επειδή η συνταγή είναι ευαίσθητη φοβάμαι. Μήπως μπορεί κανείς να μου πει;
    #
    Σχόλιο από Mikamimika, 1-10-10  
    na rwtisw kati??? twra perimenw na psuthei kai den exw katalavei..to siropi to vgazoume apo to psugeio molos to keik psuthei kai pws to vazoume akrivws to zestainoume???
    #
    Σχόλιο από alessandra, 1-10-10  
    το βγαζεις απο το ψυγειο μολις ψηθει το κεικ το χυνεις επανω. κρυο το σιροπι να παει παντου
    #
    Σχόλιο από louna, 10-11-12  
    Πολύ ωραία συνταγή την έψαχνα καιρό!Έχω μερικές απορίες, 1 μαργαρίνη εννοείς την συσκευασία των 250 γρ.? Επίσης, το υγρό μείγμα μου βγήκε σχετικά πηχτό εξαρχής χωρίς να το βάλω στο ψυγείο και βασικά δεν το έβαλα γιατί φοβήθηκα ότι θα πήξει κι άλλο.Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την δόση της μαργαρίνης.Πάντως είναι θεϊκό γλυκό,σ ευχαριστώ πολυ!
    #
    Σχόλιο από ναταλια, 19-11-12  
    νοστιμο κι ευκολο . λιγο προσοχη θελει στο αλκοολ . εγω εβαλα λικερ τριανταφυλλο κι επειδη η ποσοτητα ειναι αρκετουτσικη σαν να εχασε στη γευση λιγο... εχω μια ερωτηση ομως . επειδη την επομενη μερα γινεται καταπληκτικο για να χρησιμοποιηθει σαν παντεσπανι πως θα γινει να μην μου ανοιξει στο ψησιμο ??? την εψησα σε φορμα δαχτυλιδι και απο πανω μου εσκασε κι ανοιξε . καμια συμβουλη ????ευχαριστω

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 27-10-08  
    Παρολο που ειμαι τραυματισμενη εφτιαξα το κεικ και ηταν πεντανοστιμο!!!!Εκανα το εξης:Εφτιαξα κανονικα τη σαλτσα ας την πω εγω και δεν κρατησα ενα ποτηρι για να βγει πιο πλουσιθο εβαλα περιπου 2 ποτηρια αλευρι και κατι παραπανω και προσθεσα και αλεσμενο φουντουκι μπολικο θα ελεγα.Για λικερ εβαλα καλουα και εβαλα και σταγονες πικραμυγδαλου καθως κι λευκης σοκολατας.Την ωρα που το εψησα εφτιαξα ξανα νεα σαλτσα με τα ιδια υλικα και μολις το εβγαλα καυτο το ελουσα με παρα παρα πολυ γλασσο το οποιο το ηπιε και στολισα με τριμμενο φουντοικι και λευκη σοκολατα και σερβιρα με παγωτο βανιλια!!!Βγηκε παρα πολυ ωραιο και νοστιμο!!!Δεν ηταν πολυ υγρο μεσα βεβαια αλλα χτες Κυριακη πρωι δεν υπηρχε ουτε ενα κομματακο για δειγμα!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 11-2-09  
    Τελικά πρόσθεσα στη συνταγή μισή κουβερτούρα Παυλίδη και για λικέρ έβαλα amaretto και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από matina2010, 19-2-09  
    Μολις το εφτιαξα... Πολυ καλό! Εγω προσθεσα καρυδια κ σταφιδες που μας αρεσουν πολυ μεσα!
    #
    Σχόλιο από Alxhmistria, 30-4-10  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.ΑΝΤΙ ΚΑΚΑΟ ΕΒΑΛΑ ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΗ ΕΒΑΛΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΕΥΡΙ!ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ!!!
    #
    Σχόλιο από DEMI.K, 13-11-13  
    Αντικατέστησα το νερό με γάλα κ μείωσα την ζαχαρη στο μισό.
    Πρόσθεσα κ 1,2 φλυτζ,τριμμένο φουντούκι.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 2-4-14  
    Σήμερα ξανάφτιαξα το κέικ, γιατί μας αρέσει πολύ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τη ζάχαρη στο μείγμα του βουτύρου. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, για να προλάβει να λιώσει και η ζάχαρη, αλλά δυστυχώς δεν πετυχαίνει πάντα, με αποτέλεσμα το γλάσο να κριτσανίζει. Αυτό που έκανα σήμερα είναι να βάλω το γλάσο σε χαμηλή θερμοκρασία (μόνο το ποτήρι που θα μπει από πάνω) με λίγο γάλα κι έτσι έλιωσε μια χαρά.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Σοκολατενιες λιχουδιες προς δοκιμη!
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Κεικ-ταρτες
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsa 69