Κέικ κολοκύθας με καρύδια

Bαθμολογία: 4.9143
       
 
35 ψήφοι
TSOFAGR, 19.09.10

Περιγραφή

Λαχταριστό εύκολο κέικ με κίτρινη κολοκύθα και καρύδια, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη. Γερμανική συνταγή, θα την αγαπήσετε εύκολα.

Κέικ κολοκύθας με καρύδια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αυγά
  • 600 γραμ. κολοκύθα
  • 200 γραμ. καρύδια
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 400 γραμμ. ζάχαρη
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • βούτυρο για την φόρμα
  • άχνη για το σερβίρισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Γερμανική
Σερβίρει: 12-15 κομμάτια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη ή την χτυπάμε στο μπλέντερ.
  2. Ξεχωρίζουμε το ασπράδι απο τον κρόκο.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουνε μαρέγκα.
  4. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους κρόκους, την βανίλια, την ζάχαρη, το λάδι και την κανέλα.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα μας την τριμμένη κολοκύθα.
  6. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας και συχρόνως χτυπάμε στο μίξερ.
  7. Στο τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  8. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά. Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτού το ξεφορμάρουμε το γλυκό, το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε με άχνη.

Εγώ την κολοκύθα την έβαλα στο μπλέντερ.

Σχετικές συνταγές

    68 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-9-10  
    ειναι απο τα λιγα κεικ που με συγκινησαν!
    μαλακο,υπεροχη γευση,η ζυμη παρα πολυ καλη,οχι στουμπος, αφρατη,και δεν ειναι πολυ γλυκο,τρως ανετα 2 κοματια(εγω εφαγα 4)!
    μπραβο τα αξιζει τα 5 πηρουνακια,εγινε τελειο,και να φανταστεις εγω εβαλα 4 αυγα,και δεν χτυπησα και μαρεγκα,γιατι βιαζομουν να το παρω στην δουλεια μου.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 24-9-10  
    Ευχαριστώ πολύ golfo,για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από karavour, 2-11-10  
    πολύ νόστιμο και αρωματικό κέικ. Γένικα είμαι δύσκολη στα κεικ και ήμουν λίγο επιφυλακτική αλλά είναι πολύ καλό. Μ'αρεσε που μέσα είναι σαν υγρό, λόγω της κολοκύθας
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-11-10  
    Χέρομε πολυ που σου άρεσε και ευχαριστω για τα πηρουνάκια και για της φοτωγραφιες που ανέβασες εσύ και η golfo :)
    #
    Σχόλιο από redhair, 16-11-10  
    νοστιμη
    μπραβο!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 16-11-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια redhair ,χέρομε που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 18-11-10  
    Νοστιμο το κεικ, αλλα μας χαλασε που ειναι μεσα νοτισμενο, υγρο σαν ζυμη παρολο που που ψηθηκε κανονικα.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 18-11-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια σου.Εγώ όταν φτιάχνω το κέικ μέσα είναι αφράτο και είναι όπως η ψίχα.Οπως και να έχει ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 2-12-10  
    Θα ηθελα να ρωτησω το μεγεθος του ταψιου και το αλευρι να ειναι για ολες τις χρησεις?
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-12-10  
    Καλησπέρα tonia13v, εγώ το έψησα σε στενόμακρο ταψί 40x28 με ύψος.Αλλά δέν πέζει ρόλο μπορείς να το βάλεις και σε στρογγυλό ταψί ή φόρμα ή ότι άλλο έχεις:)
    Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-12-10  
    Καλό θα ήτανε την κολοκύθα άν μπορούμε να την βάλουμε στο μπλέντερ,άν πάλι δέν θέλουμε να την τρίψετε στον ρεντέ αλλά μόνο στα μικρά μαχαίρια.Επειδή η κολοκύθα βγάζει υγρά,άν τα κομμάτια τις είναι μεγάλα τότε είναι πολύ πιθανό να είναι νοτισμένο και υγρό μέσα.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από nantoula, 12-12-10  
    Μπράβο!!! Τέλεια συνταγή και πολύ νόστιμο και αφράτο κέικ.Ευχαριστούμε πολύ.Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν οτι έβαλα αμύγδαλα γιατί δεν είχα καρύδια αλλά και πάλι τέλειο έγινε.Δεν το περίμενα ότι με την κολοκύθα θα γινόταν τόσο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 13-12-10  
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνάκια nantoula.ειναι συνταγή απο ένα βιβλίο γερμανικό που έχω και επειδη μου άρεσε και εμένα πολύ για αυτό την ανέβασα.Καλές Γιορτές
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-1-11  
    ειναι η δευτερη φορα που το φτιαχνω γιατι μας αρεσε πολυ σαν γευση και αρωμα,αλλα και σαν υφη,διατηρειται μαλακο και δεν τριβεται.
    θελω να πω το εξης για οποιον θελησει να το κανει,την κολοκυθα να την τριψει στο μούλτι,και οταν το ψησετε να μην το βιαστειτε να το δοκιμαστε με ενα καλαμακι και οταν βγει στεγνο ειναι ετοιμο.
    εγω το ψηνω στους 170 βαθμους με αντιστασεις πανω κατω,αλλα ξεχασα να μετρησω το χρονο,που και αυτος ποικιλει αναλογα με το μεγεθος του ταψιου που θα το κανουμε.
    δηλαδη αν το κανουμε σε ενα 30αρι στρογγυλο ταψι θα γινει πιο λεπτο οποτε ο χρονος ειναι λιγοτερος,αν το κανεις ομως σε ενα 28αρι που γινεται πιο παχυ το κεικ θελει πιο πολυ ψησιμο.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 21-1-11  
    Έχεις γίνει expert,πολύ καλά κάνεις και τα ανάφερες.Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες :)
    #
    Σχόλιο από kitro, 19-10-11  
    το κεικ αυτο ηταν πολυ νοστιμο και δεν καταλαβαινεις οτι εχει μεσα κολοκυθα.τα παιδια μου το εφαγαν και δεν καταλαβαν τιποτα.εγω την κολοκυθα την ετριψα στον τριφτη της τοματας.παντως πολυ ευχαριστως θα το ξαναεφτιαχνα μολις θα ειχα παλι κολοκυθα!ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 20-10-11  
    Χέρομαι πολύ που σας άρεσε kitro.Σε ευχαριστώ για την βαθμολογία και για την φωτογραφία:)
    #
    Σχόλιο από martha2, 20-10-11  
    golfo εσύ που το'φτιαξες κ 2 φορές, να σε ρωτήσω. Καταλαβαίνεις τη γεύση της κολοκύθας μέσα στο κέικ, είναι έντονη? Επειδή τη λατρεύω τη γεύση της κολοκύθας, θα΄θελα να την καταλαβαίνω. Αν ναι αύριο κιόλας πάω αγορά για να πάρω...ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 21-10-11  
    Γειά σου martha2.Θα ήθελα να σου πω ότι είναι κέικ κολοκύθας και έχει μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη γέυση.
    Άν ψηθεί η κολοκύθα βγάζει τα δικά τις υγρά και μαλακώνει άν ψηθεί,όπως και άν την φτιάξουμε είτε σάν πίτα ή κέικ ή μέσα στα φαγητά την καταλαβαίνουμε.Καλή επιτυχία:)
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 23-10-11  
    Πολύ ωραίο! Μαλακό με υπέροχη διακριτική γεύση κολοκύθας. Μπράβο! Επειδή μου φάνηκε πολύ η ζύμη, έβαλα και λίγη σε ξεχωριστό μικρό πυρεξάκι. Μόλις το έβγαλα απο το φούρνο, το περιέλουσα με σιρόπι ζεστό. Μπορώ να σας πω ότι έγινε ακόμη πιο ωραίο απο το υπόλοιπο κέηκ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    61 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-9-10  
    ειναι απο τα λιγα κεικ που με συγκινησαν!
    μαλακο,υπεροχη γευση,η ζυμη παρα πολυ καλη,οχι στουμπος, αφρατη,και δεν ειναι πολυ γλυκο,τρως ανετα 2 κοματια(εγω εφαγα 4)!
    μπραβο τα αξιζει τα 5 πηρουνακια,εγινε τελειο,και να φανταστεις εγω εβαλα 4 αυγα,και δεν χτυπησα και μαρεγκα,γιατι βιαζομουν να το παρω στην δουλεια μου.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 24-9-10  
    Ευχαριστώ πολύ golfo,για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από karavour, 2-11-10  
    πολύ νόστιμο και αρωματικό κέικ. Γένικα είμαι δύσκολη στα κεικ και ήμουν λίγο επιφυλακτική αλλά είναι πολύ καλό. Μ'αρεσε που μέσα είναι σαν υγρό, λόγω της κολοκύθας
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-11-10  
    Χέρομε πολυ που σου άρεσε και ευχαριστω για τα πηρουνάκια και για της φοτωγραφιες που ανέβασες εσύ και η golfo :)
    #
    Σχόλιο από redhair, 16-11-10  
    νοστιμη
    μπραβο!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 16-11-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια redhair ,χέρομε που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 18-11-10  
    Νοστιμο το κεικ, αλλα μας χαλασε που ειναι μεσα νοτισμενο, υγρο σαν ζυμη παρολο που που ψηθηκε κανονικα.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 18-11-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια σου.Εγώ όταν φτιάχνω το κέικ μέσα είναι αφράτο και είναι όπως η ψίχα.Οπως και να έχει ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-12-10  
    Καλό θα ήτανε την κολοκύθα άν μπορούμε να την βάλουμε στο μπλέντερ,άν πάλι δέν θέλουμε να την τρίψετε στον ρεντέ αλλά μόνο στα μικρά μαχαίρια.Επειδή η κολοκύθα βγάζει υγρά,άν τα κομμάτια τις είναι μεγάλα τότε είναι πολύ πιθανό να είναι νοτισμένο και υγρό μέσα.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 13-12-10  
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνάκια nantoula.ειναι συνταγή απο ένα βιβλίο γερμανικό που έχω και επειδη μου άρεσε και εμένα πολύ για αυτό την ανέβασα.Καλές Γιορτές
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-1-11  
    ειναι η δευτερη φορα που το φτιαχνω γιατι μας αρεσε πολυ σαν γευση και αρωμα,αλλα και σαν υφη,διατηρειται μαλακο και δεν τριβεται.
    θελω να πω το εξης για οποιον θελησει να το κανει,την κολοκυθα να την τριψει στο μούλτι,και οταν το ψησετε να μην το βιαστειτε να το δοκιμαστε με ενα καλαμακι και οταν βγει στεγνο ειναι ετοιμο.
    εγω το ψηνω στους 170 βαθμους με αντιστασεις πανω κατω,αλλα ξεχασα να μετρησω το χρονο,που και αυτος ποικιλει αναλογα με το μεγεθος του ταψιου που θα το κανουμε.
    δηλαδη αν το κανουμε σε ενα 30αρι στρογγυλο ταψι θα γινει πιο λεπτο οποτε ο χρονος ειναι λιγοτερος,αν το κανεις ομως σε ενα 28αρι που γινεται πιο παχυ το κεικ θελει πιο πολυ ψησιμο.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 21-1-11  
    Έχεις γίνει expert,πολύ καλά κάνεις και τα ανάφερες.Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες :)
    #
    Σχόλιο από kitro, 19-10-11  
    το κεικ αυτο ηταν πολυ νοστιμο και δεν καταλαβαινεις οτι εχει μεσα κολοκυθα.τα παιδια μου το εφαγαν και δεν καταλαβαν τιποτα.εγω την κολοκυθα την ετριψα στον τριφτη της τοματας.παντως πολυ ευχαριστως θα το ξαναεφτιαχνα μολις θα ειχα παλι κολοκυθα!ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 20-10-11  
    Χέρομαι πολύ που σας άρεσε kitro.Σε ευχαριστώ για την βαθμολογία και για την φωτογραφία:)
    #
    Σχόλιο από martha2, 20-10-11  
    golfo εσύ που το'φτιαξες κ 2 φορές, να σε ρωτήσω. Καταλαβαίνεις τη γεύση της κολοκύθας μέσα στο κέικ, είναι έντονη? Επειδή τη λατρεύω τη γεύση της κολοκύθας, θα΄θελα να την καταλαβαίνω. Αν ναι αύριο κιόλας πάω αγορά για να πάρω...ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 21-10-11  
    Γειά σου martha2.Θα ήθελα να σου πω ότι είναι κέικ κολοκύθας και έχει μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη γέυση.
    Άν ψηθεί η κολοκύθα βγάζει τα δικά τις υγρά και μαλακώνει άν ψηθεί,όπως και άν την φτιάξουμε είτε σάν πίτα ή κέικ ή μέσα στα φαγητά την καταλαβαίνουμε.Καλή επιτυχία:)
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 23-10-11  
    Πολύ ωραίο! Μαλακό με υπέροχη διακριτική γεύση κολοκύθας. Μπράβο! Επειδή μου φάνηκε πολύ η ζύμη, έβαλα και λίγη σε ξεχωριστό μικρό πυρεξάκι. Μόλις το έβγαλα απο το φούρνο, το περιέλουσα με σιρόπι ζεστό. Μπορώ να σας πω ότι έγινε ακόμη πιο ωραίο απο το υπόλοιπο κέηκ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 23-10-11  
    Να είσαι καλά Gooseberry,ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία:)
    #
    Σχόλιο από evakimou, 3-11-11  
    Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το σπορέλαιο με βούτυρο?
    #
    Σχόλιο από evakimou, 4-11-11  
    Σκέφτομαι να το φτιάξω σήμερα με βούτυρο. Να βάλω την ίδια ποσότητα με το σπορέλαιο? Και θα μπορούσα να μειώσω λίγο τα αυγά και να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με καστανή?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tonia13v, 2-12-10  
    Θα ηθελα να ρωτησω το μεγεθος του ταψιου και το αλευρι να ειναι για ολες τις χρησεις?
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-12-10  
    Καλησπέρα tonia13v, εγώ το έψησα σε στενόμακρο ταψί 40x28 με ύψος.Αλλά δέν πέζει ρόλο μπορείς να το βάλεις και σε στρογγυλό ταψί ή φόρμα ή ότι άλλο έχεις:)
    Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-11-11  
    δέν το έχω δοκιμάσει evakimou,την συνταγή μου μέχρι τώρα την έχω φτιάξει με σπορέλαιο.Άν θα επιχηρείσης να το φτιάξεις πέσμας άν σου πέτυχε.Καλή επιτυχία:)
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 5-11-11  
    Γειά σου Σουλτάνα.
    Φυσικά μπορείς και εγώ το φτιάχνω όταν δέν έχω κίτρινη:)

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από nantoula, 12-12-10  
    Μπράβο!!! Τέλεια συνταγή και πολύ νόστιμο και αφράτο κέικ.Ευχαριστούμε πολύ.Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν οτι έβαλα αμύγδαλα γιατί δεν είχα καρύδια αλλά και πάλι τέλειο έγινε.Δεν το περίμενα ότι με την κολοκύθα θα γινόταν τόσο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από turpis, 11-10-13  
    Καλημέρα!!Πολύ καλή συνταγή!Αφράτο και ελαφρύ.Την έκανα εχθές με λάδι και με τρούφα σοκολάτας γιατί δεν είχα καρύδια και βγήκε μια χαρά!!Αν και φοβήθηκα στην αρχή μήπως λασπώνει λόγω της κολοκύθας ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε ο φόβος μου!!Α, να σημειώσω οτι έβαλα την κολοκυθα στο μπλέντερ και την άφησα σε σουρωτηρι μέχρι να μετρήσω τα υπόλοιπα υλικά και να τη ρίξω στο μίξερ.Έβγαλα μια κούπα ζουμί κολοκυθας!!
    #
    Σχόλιο από ligoyra, 17-10-14  
    ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!! Μα καταπληκτικό!!! Έβαλα ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο και πάντα ψήνω σε αντικολλητικό χαρτί, δεν βουτυρώνω τίποτα. Έψησα τα πρώτα 10 λεπτά στους 190 και άλλα 43 λεπτά στους 180. Αληθινά έγινε πάρα πολύ νόστιμο, έχω κατενθουσιαστεί! Επειδή εμένα με εξυπηρετεί να μετράω με φλυτζάνια και ίσως να μην είμαι η μόνη, να σημειώσω ότι τα 400γρ. ζάχαρη είναι 2 φλυτζάνια, τα 200μλ λάδι είναι περίπου 3/4 με 1 φλυτζάνι, και τα 200γρ. καρύδια είναι 1 1/2 φλυτζάνι. Δυστυχώς ξέχασα να μετρήσω την κολοκύθα, την οποία παρεμπιπτόντως έκανα όπως ακριβώς λέει η συνταγή: μόνο έτριψα, δεν την έστυψα. Επίσης συμφωνώ με την προλαλήσασα, οι σταφίδες θα του πηγαίνουν πολύ. Και πάλι τα συγχαρητήρια μου! Καθιερώνεται!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της MARINA17
    Γλυκές πίτες-τάρτες-ζύμες, φούρνου
    Ένα βιβλίο 228 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    κεικ-παντεσπανια-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    κεικ
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της econartemis