ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτο κέικ λευκής σοκολάτας, με χιονάτο γλάσο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο γλάσο να βάλετε φρέσκο γάλα, όχι εβαπορέ για να βγεί λευκό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
14 άτομα
  1. 1 κούπα κομματάκια λευκής σοκολάτας
  2. 2 1/2 κούπας αλεύρι φαρίν απ
  3. 1 1/4 κούπας ζάχαρη
  4. 1 κούπα βούτυρο soft
  5. 1 κούπα γάλα
  6. 1/4 κουταλάκι βανίλια
  7. 1/2 κούπας αμύγδαλα ψημένα και αλεσμένα
  8. 1/2 κούπας τριμμένο ινδοκάρυδο
  9. για το χιονάτο γλάσο
  10. 1/2 κούπας κομματάκια λευκής σοκολάτας
  11. 1 1/4 κουταλίας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  12. 1/2 κούπας γάλα
  13. 1/2 κούπας πρόβειο βούτυρο λευκό
  14. 1/2 κούπας ζάχαρη
  15. 1/4 κουταλάκι βανίλια
  16. 1/4 κούπας αμυγδαλάκι φίλε, καβουρντισμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ'ένα κατσαρολάκι βάλτε τα κομματάκια της σοκολάτας με 1/4 της κούπας γάλα και ζεστάνετέ τα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα.

  2. 2

    Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε τη να κρυώσει.

  3. 3

    Βάλτε στο μπόλ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα. Χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα 2 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ άλλα 2 λεπτά.

  5. 5

    Αδειάστε μέσα στο μείγμα τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο κι ανακατέψτε τα απαλά.

  6. 6

    Βουτυρώστε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με διάμετρο 26 εκατοστά και ύψος 9 εκατοστά κι αδειάστε μέσα τη ζύμη.

  7. 7

    Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς κελσίου,1 ώρα.

  8. 8

    Βγάλτε το από το φούρνο, και όταν κρυώσει καλά βγάλτε το από την φόρμα.

  9. 9

    Στο μεταξύ ετοιμάστε το λευκό γλάσο. Σ'ένα κατσαρολάκι βάλτε τη σοκολάτα, το αλεύρι και το γάλα κι ανακατέψτε τα επάνω σε μέτρια φωτιά, 15 λεπτά περίπου, ώσπου να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα ομοιογενής.

  10. 10

    Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά.

  11. 11

    Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν'αφρατέψει. Προσθέστε την βανίλια και την κρέμα και χτυπήστε τα όλα μαζί στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ, ν'άφρατέψουν. Προσοχή μην τα παραχτυπήσετε γιατί το βούτυρο θα χωρίσει σε κομματάκια και το μείγμα δεν θα είναι λείο.

  12. 12

    Τοποθετούμε το γλάσο για μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει λίγο και μετά το τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ μας, πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι φιλέ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ @cook_8452782
Το κεικ ειναι πολύ νοστιμο, το γλάσο όμως δεν μου πέτυχε. Η ζάχαρη δεν έλιωσε και αναγκάστηκα να τη βράσω μαζί με το βούτυρο για να χάσει την κρυσταλλική της υφή. Μου άρεσε παρόλα αυτά και θα το ξαναφτιάξω.

Από

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ