Κέικ λεμόνι 2
Εύκολο και γλυκό κέικ. Όσοι έφαγαν ξετρελάθηκαν
Υλικά
-
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
125 γρ ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική
-
125 γρ αμύγδαλο σκόνη
-
3 αβγά
-
80 γρ αλεύρι
-
50 γρ χυμός λεμονιού
-
ξύσμα από ένα λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το οποίο έχουμε αφήσει για μισή ώρα εκτός ψυγείου, με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το αμύγδαλο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.
-
3
Ρίχνουμε το αλεύρι με το ξύσμα ανακατεύοντας.
-
4
Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι διαμέτρου 22 εκ και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για δύο ώρες.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.
Σχόλια (3)