Κέικ λεμόνι ξινό
Εύκολο αφράτο κέικ για αυτούς που τους αρέσουν τα ξινά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την πρωτότυπη συνταγή δεν θυμάμαι που την είχα δει αλλά η παραλλαγή με το χυμό λεμόνι είναι δική μου.Το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα είναι όσο δυο φλιτζανάκια του καφέ (το διευκρινίζω γιατί εμένα πάντα με μπερδεύει, μερικοί λένε του τσαγιού αλλά εννοούν κούπα η οποία είναι σχεδόν διπλάσια).Αν σας φανεί πολύ ξινό μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο από το χυμό με γάλα. Βανίλια μην βάλετε γιατί θα πάρει μια γεύση σαν κιτρικό οξύ (το λεγόμενο ξινό).Στη φώτο έχω βάλει και λίγο γλάσο σοκολάτας μέσα. Ελπίζω να σας αρέσει!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν (σαν μαρέγκα).
-
2
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (για να μην μας κάτσει), το βούτυρο, τους κρόκους, τη φαρίνα, το χυμό και τέλος το ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
-
3
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και αντί για αλεύρι βάζουμε κρέμα σε σκόνη (ξέρετε αυτή που λέει“έχεις γάλα; φτιάξε κρέμα…”).
-
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C αλλά αφού βάλουμε τη φόρμα μέσα χαμηλώνουμε στους 175° C. Το αφήνουμε για 1 ώρα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)