mitsukosi
mitsukosi @cook_8458542
,

Εύκολο αφράτο κέικ για αυτούς που τους αρέσουν τα ξινά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πρωτότυπη συνταγή δεν θυμάμαι που την είχα δει αλλά η παραλλαγή με το χυμό λεμόνι είναι δική μου.Το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα είναι όσο δυο φλιτζανάκια του καφέ (το διευκρινίζω γιατί εμένα πάντα με μπερδεύει, μερικοί λένε του τσαγιού αλλά εννοούν κούπα η οποία είναι σχεδόν διπλάσια).Αν σας φανεί πολύ ξινό μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο από το χυμό με γάλα. Βανίλια μην βάλετε γιατί θα πάρει μια γεύση σαν κιτρικό οξύ (το λεγόμενο ξινό).Στη φώτο έχω βάλει και λίγο γλάσο σοκολάτας μέσα. Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 gr φαρίνα
  2. 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  3. 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι (περίπου 4 λεμόνια)
  5. ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν (σαν μαρέγκα).

  2. 2

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (για να μην μας κάτσει), το βούτυρο, τους κρόκους, τη φαρίνα, το χυμό και τέλος το ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και αντί για αλεύρι βάζουμε κρέμα σε σκόνη (ξέρετε αυτή που λέει“έχεις γάλα; φτιάξε κρέμα…”).

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C αλλά αφού βάλουμε τη φόρμα μέσα χαμηλώνουμε στους 175° C. Το αφήνουμε για 1 ώρα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

georgia1
georgia1 @cook_8482080
Καλημέρα! Μου φάνηκε περίεργο που αντί για αλεύρι βάζεις κρεμα σκόνη! Πώς γίνεται από έξω? Κάνει κρούστα?

Από

mitsukosi
mitsukosi @cook_8458542
στις
,