κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο
teresa
teresa @cook_8467455
athens,greece

Ένα ελαφρύ, υγεινό και πολύ νόστιμο κέικ που όποιος το έχει δοκιμάσει φέυγει με την συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε βάζουμε και ενα πολύ ωραίο γλάσο 1/4 φλ. άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Το βάζουμε όταν βγεί το κέικ ζεστό απο τον φούρνο. Κάνουμε τρυπίτσες με μία οδοντογλυφίδα και προσθέτουμε το γλάσο πανω στο ζεστό κέικ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3/4 φλ. ζάχαρη
  2. 2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  3. 2 κ.σ χυμό απο λεμόνι
  4. 1/3 φλ. γάλα
  5. 1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κ.σ παπαρουνόσπορο
  7. 1 κ.γ μπέικιν
  8. 1/2 κ.γ σόδα
  9. 1/3 φλ. γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180 βαθμούς και αλευρώνουμε μια φόρμα (μικρή)

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε την ζάχαρη, λάδι, αυγό, ξύσμα και χυμό λεμονιού και χτυμάμε καλά με μίξερ.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε.

  4. 4

    Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε αλεύρι, παπαρουνόσπορο,μπέικιν και σόδα και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά στο πρώτο μας μείγμα και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί.

  6. 6

    Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.

  7. 7

    Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε 35-40 λεπτά στούς 180 βαθμούς στόν αέρα μέχρι το μαχαίρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.

  8. 8

    Βγάλτε απο τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Η περιγραφή και τα υλικά ταιριάζουν απόλυτα στα γούστα μου.Θα δοκιμαστεί αμεσότατα!

Από

teresa
teresa @cook_8467455
στις
athens,greece