Κέικ Λεμόνι

Bαθμολογία: 4.8257
       
 
109 ψήφοι
Sitronella, 03.09.07

Περιγραφή

Ένα κέικ εξαιρετικά αφράτο, εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για τους λάτρεις του λεμονιού.

Κέικ Λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 225 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 4 κ.σ. γάλα
  • ξύσμα 2 λεμονιών


Γλάσο:

  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 225 γρ. άχνη ζάχαρη

ή Σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • χυμός 2 λεμονιών 
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προετοιμάστε ένα ταψί 30Χ23 εκ.
  2. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 35-40'.
  4. Αφήστε το ταψάκι να κρυώσει.
  5. Αποφασίστε αν θέλετε να το γλασάρετε ή να το σιροπιάσετε. Αν θέλετε γλάσο, ανακατέψτε το χυμό με τη ζάχαρη και μετά αλείψτε το κέικ. Αν θέλετε σιρόπι, βάλτε το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5' και μετά περιχύστε το κέικ σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή που μας έφτιαξε η φίλη μας η Λέσλι από την Αγγλία. Αν σας αρέσει το λεμόνι, θα ενθουσιαστείτε!  Εγώ το έφαγα σιροπιαστό.

Σχετικές συνταγές

    167 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vera, 19-1-08  
    Ένα εκπληκτικό κέικ, πανεύκολο και πεντανόστιμο. 'Ενα μεγάλο μπράβο σε αυτόν, που πρόσθεσε αυτήν την, όντως,"Θεϊκή" συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-2-09  
    Για όσους, τους αρέσει το λεμόνι, θεϊκό. Μπράβο. Ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή σου, το έκανα με σιρόπι, φοβερό!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 17-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο!Μοσχοβόλισε το σπίτι!Το έκανα με γλάσο.Παιδιά ό,τι και να πω θα είναι λίγο!Μπράβο Σίτρο!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    Καλησπερα sitronella, να σε ρωτησω και εγω κατι, μπορουμε αντι για το γαλα να βαλουμε 4κ.σ. χυμο λεμονιου ή θα σφυξει?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    και κατι που ξεχασα μπορουμε να το βαλουμε σε απλη φορμα για κεικ ή πρεπει να ειναι ταψι οπως λες?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-3-09  
    glykoula για το γάλα δεν ξέρω να σου απαντήσω. Έτσι ήταν η συνταγή και δεν την έχω δοκιμάσει αλλιώς. Αν θέλεις να το αντικαταστήσεις για έξτρα γεύση λεμονιού πάντως, σου λέω πως το κέικ έχει ήδη αρκετή γεύση κι έτσι, ειδικά αν το κάνεις με το σιρόπι. Όσο για τη φόρμα, μπορείς φαντάζομαι να το κάνεις και σε φόρμα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    Αν βαλω το γλασο ή το σιροπι ναι θα εχει εντονη την γευση του λεμονιου, απλα ελεγα να μην τα βαλω να το κανω απλα σκετο. Θα το δοκημασω και θα σου στειλω.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 25-3-09  
    Μου ζήτησαν να τους φτιάξω κεικ λεμόνι και διάλεξα τη συνταγή σου! Το αποτέλεσμα; το εξαφάνισαν αμέσως! 5 πιρουνάκια! Είναι πολύ αφράτο και αρωματικό! στο σιρόπι είναι έντονη η γεύση του λεμονιού αλλά εξισορροπείται με τη ζάχαρη. το μισό το φάγαμε πριν το σιροπιάσω και πάλι ωραίο ήταν αλλά με λιγότερο άρωμα λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από melitzana, 3-4-09  
    Κατ' αρχήν να πώ οτι το εκανα στην φόρμα. Και οτι το εκανα με σιροπι.
    πολυ αφράτο. πολύ αρωματικό. εκανα λάθος και εβαλα την ποσοτητα της ζάχαρης αχνης και έτσι πρόσθεσα λεμόνι .. εγινε υπέροχο. πολυ αρωματικό.. μπραβο sitronella μας. θα καθιερωθεί.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-4-09  
    Καλημερα το σ/κ εφτιξα το κεικ σου,υπεροχο στην αρχη δεν εβαλα ουτε σιροπι ουτε γλασο, και ειχε γευση λεμονι, αν και πιστευω ποως αν εβαζα παραπανω ξυσμα θα ηταν πιο καλο, μετα σιροπιασα λιγο για να δω πως ειναι, καλο ηταν,αλλα παχυντικο!!! Εμιαζε σαν ραβανι!!!
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 21-4-09  
    Καλησπέρα.Είμαι καινούρια στο site και ακόμα μαθαίνω αλλά μου αρέσει η μαγειρική και ασχολούμαι όσο μπορώ. Να ρωτήσω σχετικά με τη συνταγή: χρησιμοποίησα λίγο μεγαλύτερο ταψί (28χ38) και ενώ φάνηκε να φουσκώνει ικανοποιητικά μετά ήρθε και έγινε πίτα. Έκατσε όλο κάτω. Το σιρόπι μου βγήκε λίγο αλλά υποθέτω πως έχει σχέση το μέγεθος του ταψιού. Και ένα τελευταίο, μπορώ να βάλω λιγότερο μπέικιν πάουντερ? Άφηνε ένα κάψιμο στο στόμα... Λίγο βοήθεια για να το πετύχω την επόμενη φορά? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-09  
    Καγιού εάν θέλεις διάβασε στο φόρουμ μας όσα έχουν γραφτεί περί κέικ, ώστε να πάρεις συμβουλές για ένα πετυχημένο κέικ.
    Μπορεί να άνοιξες τον φούρνο σου και να σου έκατσε, μπορεί να ήταν σε λάθος ράφι, διάφορα μπορεί να έγιναν. Ο κάθε φούρνος θέλει διαφορετική αντιμετώπιση.
    Όσο για το μπέικιν, αν βάλεις λιγότερο τότε δε θα σου φουσκώσει. Μου φαίνεται περίεργο να ένιωθες στο στόμα σου τη γεύση του με 2 κουταλάκια του γλυκού. Για το σιρόπι φταίει το μέγεθος του ταψιού σου (το οποίο ήταν αρκετά πιο μεγάλο από αυτό που λέμε), αλλά είναι και θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από sabbia, 5-5-09  
    το εκανα με σιροπι..για ακομα μια φορα κατεκπληξα τα πληθη χαρη σε σενα...ευγε!!!
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 5-5-09  
    Μπορούμε να το βάλουμε σε φόρμάκια για μάφινς?
    Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 14-5-09  
    ΑΠΛΑ τέλειο!!!!!
    και λατρεύω το λεμόνι!!
    σε ευχαριστουμε πολύ...καταπληκτική ΣΥΝΤΑΓΗ!!
    #
    Σχόλιο από vpg, 28-7-09  
    Πολύ ιδιαίτερη γεύση και έντονο άρωμα! Ενθουσιάστηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από lemon, 28-9-09  
    θα το δοκιμασο με τη πρωτη ευκαιρια.
    ΛΑΤΡΕΒΩ υα κεικ με λεμονι
    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 20-10-09  
    Αν θέλω να αντικαταστήσω το βούτυρο με λάδι ποια είναι η αναλογία τους?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-10-09  
    woochoogirl δεν ξέρω να σου πω. Μάλλον ίση ποσότητα. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα. Εάν το δοκιμάσεις πες μας πως βγήκε.
    #
    Σχόλιο από FOTINIHLIAS, 25-10-09  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕ'Ι'ΚΗ.ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    111 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vera, 19-1-08  
    Ένα εκπληκτικό κέικ, πανεύκολο και πεντανόστιμο. 'Ενα μεγάλο μπράβο σε αυτόν, που πρόσθεσε αυτήν την, όντως,"Θεϊκή" συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-2-09  
    Για όσους, τους αρέσει το λεμόνι, θεϊκό. Μπράβο. Ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή σου, το έκανα με σιρόπι, φοβερό!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 17-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο!Μοσχοβόλισε το σπίτι!Το έκανα με γλάσο.Παιδιά ό,τι και να πω θα είναι λίγο!Μπράβο Σίτρο!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 25-3-09  
    Μου ζήτησαν να τους φτιάξω κεικ λεμόνι και διάλεξα τη συνταγή σου! Το αποτέλεσμα; το εξαφάνισαν αμέσως! 5 πιρουνάκια! Είναι πολύ αφράτο και αρωματικό! στο σιρόπι είναι έντονη η γεύση του λεμονιού αλλά εξισορροπείται με τη ζάχαρη. το μισό το φάγαμε πριν το σιροπιάσω και πάλι ωραίο ήταν αλλά με λιγότερο άρωμα λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από melitzana, 3-4-09  
    Κατ' αρχήν να πώ οτι το εκανα στην φόρμα. Και οτι το εκανα με σιροπι.
    πολυ αφράτο. πολύ αρωματικό. εκανα λάθος και εβαλα την ποσοτητα της ζάχαρης αχνης και έτσι πρόσθεσα λεμόνι .. εγινε υπέροχο. πολυ αρωματικό.. μπραβο sitronella μας. θα καθιερωθεί.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-4-09  
    Καλημερα το σ/κ εφτιξα το κεικ σου,υπεροχο στην αρχη δεν εβαλα ουτε σιροπι ουτε γλασο, και ειχε γευση λεμονι, αν και πιστευω ποως αν εβαζα παραπανω ξυσμα θα ηταν πιο καλο, μετα σιροπιασα λιγο για να δω πως ειναι, καλο ηταν,αλλα παχυντικο!!! Εμιαζε σαν ραβανι!!!
    #
    Σχόλιο από sabbia, 5-5-09  
    το εκανα με σιροπι..για ακομα μια φορα κατεκπληξα τα πληθη χαρη σε σενα...ευγε!!!
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 14-5-09  
    ΑΠΛΑ τέλειο!!!!!
    και λατρεύω το λεμόνι!!
    σε ευχαριστουμε πολύ...καταπληκτική ΣΥΝΤΑΓΗ!!
    #
    Σχόλιο από vpg, 28-7-09  
    Πολύ ιδιαίτερη γεύση και έντονο άρωμα! Ενθουσιάστηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από lemon, 28-9-09  
    θα το δοκιμασο με τη πρωτη ευκαιρια.
    ΛΑΤΡΕΒΩ υα κεικ με λεμονι
    #
    Σχόλιο από FOTINIHLIAS, 25-10-09  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕ'Ι'ΚΗ.ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 27-10-09  
    Μου'ρθε να βάλω τα κλάματα πριν λίγο. Εκεί που είχε μοσχομυρίσει το σπίτι και ετοιμαζόμουν να σε παινέψω, πιάστηκα σε κάτι στον υπολογιστή, ξεχάστηκα και πάει το κεικ. Καρβουνέ :( Λίγο από πάνω που δοκίμασα ήταν τέλειο. Θα το προσπαθήσω άλλη φορά γιατί ξέμεινα από υλικά. Κλαψ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-10-09  
    Αχ woochoogirl πόσες φορές την έχω πατήσει έτσι κι έχω κάψει φαγητά επειδή κάθησα για "2 λεπτάκια" στον υπολογιστή :P τώρα έχω πάρει χρονόμετρο ηλεκτρονικό για να μη ξεχνιέμαι!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-10-09  
    Φούσκωσε πάρα πολύ όμορφα, όταν το έβγαλα όμως...πλαφ, ξεφούσκωσε. Το σιρόπι μου φάνηκε λίγο. Πάντως γευστικά ήταν νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 30-10-09  
    Τέλειο τέλειο τέλειο!!!! Απίστευτα αφράτο και πεντανόστιμο.. το έκανα με γλάσο! Αμφιβάλλω αν έχει μείνει μέχρι αύριο!!! :)
    #
    Σχόλιο από chronos, 31-10-09  
    Πολύ δροσερό, τρώγεται ευχάριστα. Μόλις το έφτιαξα και έχουμε ήδη φάει το μισό!!!
    #
    Σχόλιο από maristefan, 20-11-09  
    Φίνο! Το έκανα με γκλάσο.
    #
    Σχόλιο από Earthmellon, 1-12-09  
    Από γεύση σκίζει...Ότι πρέπει για τους λάτρεις του λεμονιού! Το έκανα με γλάσο...

    Βέβαια, δεν μου φούσκωσε τόσο όσο φαίνεται στη φωτογραφία, αλλά ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει...
    #
    Σχόλιο από MariaV, 3-12-09  
    Το εφτιαξα χτες το βραδυ για να το εχω σημερα που θα εχω παρεα.Το εξαφανησαν οι φιλοι του γιου μου,πεντε εφηβοι,στο λεπτο.Τωρα ψηνω το δευτερο.Ειναι καταπληκτικο.Δεν το περιμενα.Οταν κρυωσε το καλυψα με την κρεμα βουτυρου της Sitronella.Mπραβο Στελλα μας αρεσει παρα πολυ,οπως και οι περισσοτερες συνταγες που εχει βαλει.Σε ευχαριστουμε οικογενειακως και οχι μονο!!!!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 27-1-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    48 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    Καλησπερα sitronella, να σε ρωτησω και εγω κατι, μπορουμε αντι για το γαλα να βαλουμε 4κ.σ. χυμο λεμονιου ή θα σφυξει?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    και κατι που ξεχασα μπορουμε να το βαλουμε σε απλη φορμα για κεικ ή πρεπει να ειναι ταψι οπως λες?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-3-09  
    glykoula για το γάλα δεν ξέρω να σου απαντήσω. Έτσι ήταν η συνταγή και δεν την έχω δοκιμάσει αλλιώς. Αν θέλεις να το αντικαταστήσεις για έξτρα γεύση λεμονιού πάντως, σου λέω πως το κέικ έχει ήδη αρκετή γεύση κι έτσι, ειδικά αν το κάνεις με το σιρόπι. Όσο για τη φόρμα, μπορείς φαντάζομαι να το κάνεις και σε φόρμα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    Αν βαλω το γλασο ή το σιροπι ναι θα εχει εντονη την γευση του λεμονιου, απλα ελεγα να μην τα βαλω να το κανω απλα σκετο. Θα το δοκημασω και θα σου στειλω.
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 21-4-09  
    Καλησπέρα.Είμαι καινούρια στο site και ακόμα μαθαίνω αλλά μου αρέσει η μαγειρική και ασχολούμαι όσο μπορώ. Να ρωτήσω σχετικά με τη συνταγή: χρησιμοποίησα λίγο μεγαλύτερο ταψί (28χ38) και ενώ φάνηκε να φουσκώνει ικανοποιητικά μετά ήρθε και έγινε πίτα. Έκατσε όλο κάτω. Το σιρόπι μου βγήκε λίγο αλλά υποθέτω πως έχει σχέση το μέγεθος του ταψιού. Και ένα τελευταίο, μπορώ να βάλω λιγότερο μπέικιν πάουντερ? Άφηνε ένα κάψιμο στο στόμα... Λίγο βοήθεια για να το πετύχω την επόμενη φορά? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-09  
    Καγιού εάν θέλεις διάβασε στο φόρουμ μας όσα έχουν γραφτεί περί κέικ, ώστε να πάρεις συμβουλές για ένα πετυχημένο κέικ.
    Μπορεί να άνοιξες τον φούρνο σου και να σου έκατσε, μπορεί να ήταν σε λάθος ράφι, διάφορα μπορεί να έγιναν. Ο κάθε φούρνος θέλει διαφορετική αντιμετώπιση.
    Όσο για το μπέικιν, αν βάλεις λιγότερο τότε δε θα σου φουσκώσει. Μου φαίνεται περίεργο να ένιωθες στο στόμα σου τη γεύση του με 2 κουταλάκια του γλυκού. Για το σιρόπι φταίει το μέγεθος του ταψιού σου (το οποίο ήταν αρκετά πιο μεγάλο από αυτό που λέμε), αλλά είναι και θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 5-5-09  
    Μπορούμε να το βάλουμε σε φόρμάκια για μάφινς?
    Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 20-10-09  
    Αν θέλω να αντικαταστήσω το βούτυρο με λάδι ποια είναι η αναλογία τους?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-10-09  
    woochoogirl δεν ξέρω να σου πω. Μάλλον ίση ποσότητα. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα. Εάν το δοκιμάσεις πες μας πως βγήκε.
    #
    Σχόλιο από mirsin, 1-12-09  
    Κάνω κέικ πολλά χρόνια και ποτέ δεν έχω ξαναδιαβάσει συνταγή όπου να ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί χωρίς να τα χτυπάς.Εάν δεν χτυπήσεις το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά προσθέσεις ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και πως μπορείς να εγγυηθείς ότι θα φουσκώσει το κέικ όπως πρέπει;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-12-09  
    Κι όμως υπάρχουν αρκετές συνταγές για κέικ που απλώς βάζεις όλα τα υλικά μαζί, χωρίς ιδιαίτερη σειρά, και βγαίνουν ωραιότατα μάλιστα.
    Θα πρέπει όλα τα υλικά να αναμειχθούν πολύ καλά φυσικά (αν θέλουμε τα χτυπάμε για ευκολία) αλλά δεν χρειάζεται να μπουν με κάποια σειρά ή ένα ένα.
    #
    Σχόλιο από mirsin, 4-12-09  
    Μμ ίσως Sitronella, εγώ μία φορά τα έκανα έτσι και το αποτέλεσμα ήταν να μην φουσκώσει και να υπερισχύσει η μυρωδιά του αυγού. Τέλος πάντων , πάω να δοκιμάσω την συνταγή γιατί μου ήρθε λιγούρα για αρωματικό γλυκό!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-2-10  
    επειδη ξεχασα να δω τι ώρα το έβαλα στο φούρνο,:(, ισχύει το ότι πρέπει να βγει καθαρό το μαχαίρι από μέσα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-2-10  
    Sol81 προφανώς δε σε πρόλαβα. Όμως ναι, ισχύει και εδώ ο ίδιος κανόνας.
    #
    Σχόλιο από Πασουμάκη, 4-3-10  
    paidia, apexti!arese s olous sto spiti, dikaiomatika 5 pirounakia!Tn ekana m siropi.Exw mia erwtisi, borw n kanw tn idia sidagi alla m portokali??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-3-10  
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που το ευχαριστηθήκατε.
    Πασουμάκη φαντάζομαι πως μπορείς. Δεν το έχω κάνει, αλλά γιατί όχι; Αν το φτιάξεις πες μας το αποτέλεσμα :)
    #
    Σχόλιο από frapedia, 22-4-10  
    Ερωτηση... το σιροπι πρεπει να πηξει? το ριχνω καυτο ή περιμενω να κρυωσει?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-4-10  
    Τι εννοείς "να πήξει"; Το σιρόπι το αφήνουμε απλώς να βράσει για 5' όπως σε όλα τα σιροπιαστά γλυκά. Θα το ρίξεις ζεστό.
    #
    Σχόλιο από evisoula, 3-11-10  
    τι μπορώ να κάνω για να γίνει λιγότερο
    'λεμονάτο'?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-11-10  
    Βάλε λιγότερο λεμόνι θα έλεγα :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από bebinna, 17-10-10  
    Τέλειο όπως πάντα το έχω κάνει πολλές φορές και πάντα ενθουσιάζομαι με αυτή την «φρέσκια» γεύση λεμονιού. Αυτή τη φορά δεν είχα δύο λεμόνια και έβαλα ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι (το ξύσμα στη ζύμη και το χυμό του στο σιρόπι) πολυυυυυύ καλό!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina81, 3-1-11  
    θα το ξαναπω οτι εγινε το αγαπημενο μας κεικ, το καναμε και βασιλοπιτα!!
    εκοψα ολο το κεικ στη μεση(οριζοντια), και το αληψα με αραιωμενο γλασο(πιο πολυ χυμο λεμονιου και λιγο βανιλια υποβρυχιο) και ετσι σε μια μπουκια παιρνεις 2 φορες γευση αρωματικου γλασου. sitronela, ακομη δεν εχω δοκιμασει το κανονικο γλασο, εχουμε κολλησει με το ρευστο, μας αρεσει γιατι ειναι πιο ξυνο και ποτιζει και η επιφανεια που θα το βαλεις... (το φτιαχνω ως εξης. χυμος απο 1 λεμονι, 1 κ.γ. ξυσμα λεμονιου, μισο κ.γ. βανιλια υποβρυχιο και μισο κ.γ. βιταμ)
    για καλυψη δεν ειναι πολυ εμφανισιμο, αλλα για γεμιση-σε οσους αρεσει να τσιμπαει το λεμονακι- και για αρωμα σκιζει!!!
    ο αντρας μου σε ευχαριστει θερμα!! του ετυχε και το φλουρι στην lemon-βασιλοπιτα :) :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-1-11  
    Και του χρόνου λοιπόν!
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και πάντα χαίρομαι όταν ευχαριστιέσται τις συνταγές :) Καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 27-3-11  
    Έχει γίνει το αγαπημένο μας κέικ όλοι με παρακαλάνε να τους το φτιάξω, τελευταία super παραλλαγή : βάζω δύο κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο στην ζύμη ανακατεύω και μετά στο φούρνο. Απλά απίθανο !
    #
    Σχόλιο από katerina81, 17-4-11  
    οπως θα δειτε και στις φωτο,εκανα muffin, τους εβαλα σαλτσα απο κομποστα βυσσινο(δεμενη με κορν φλαουρ οπως κανουμε στα τσιζ κεικ),τα εσκισα στην μεση -με προσοχη μη μου σπασουν στα δυο-
    τους εβαλα μεσα λιγη σαλτσα, τα ξανα εκλεισα και εβαλα και απο πανω.
    γευστικα πολυ καλο, εμφανισιακα ακομη καλυτερο!!
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 14-5-11  
    Το έφτιαξα και εγώ σήμερα το κέικ λεμόνι με την εξής παραλλαγή.Διπλασίασα την ποσότητα των υλικών και αντί για γάλα πρόσθεσα ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%.Στο σιρόπι αύξησα λίγο τη ζάχαρη και έβαλα χυμό ενός λεμονιού,γιατί δεν μου αρέσει πολύ η γεύση του ξυνού στα γλυκά.Πάντως και έτσι έγινε πολύ καλό.Ευχαριστούμε τη Sitronella.
    #
    Σχόλιο από strada, 17-5-11  
    ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚ.ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ:ΕΒΑΛΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ-ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ- ΕΒΑΛΑ 3 ΚΑΠΩΣ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΑΒΓΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 4-ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΗ ΜΥΡΙΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΒΑΝΙΛΙΑ- ΚΙ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΛΕΜΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΙ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΗΤΑΝ ΗΠΙΟΤΑΤΟ ΚΙ ΑΝΤΕΧΕ ΚΙ ΑΛΛΟ.ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    #
    Σχόλιο από fotnik, 12-1-14  
    καταπληκτικο κ το εκανα σκετο.Κ ''εκλεψα'' τα 100 γρ με ανταλλαγη στεβια(ικ.γ) κ εγινε απιστευτα γλυκο κ ετσι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κέικ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    γλυκα μου
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκά Σιροπιαστα
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal