Κέικ Λεμόνι
Ένα κέικ εξαιρετικά αφράτο, εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για τους λάτρεις του λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή που μας έφτιαξε η φίλη μας η Λέσλι από την Αγγλία. Αν σας αρέσει το λεμόνι, θα ενθουσιαστείτε! Εγώ το έφαγα σιροπιαστό.
Υλικά
-
225 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
-
225 γρ. ζάχαρη
-
275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
4 αβγά
-
4 κ.σ. γάλα
-
ξύσμα 2 λεμονιών
-
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
225 γρ. άχνη ζάχαρη
-
ή Σιρόπι
-
100 γρ. ζάχαρη
-
χυμός 2 λεμονιών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προετοιμάστε ένα ταψί 30Χ23 εκ.
-
2
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
-
3
Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 35-40', στη θερμοκρασία που ψήνετε συνήθως τα κέικ. Εγώ ψήνω στους 180, αλλά εξαρτάται από το φούρνο σας.
-
4
Αφήστε το ταψάκι να κρυώσει.
-
5
Αποφασίστε αν θέλετε να το γλασάρετε ή να το σιροπιάσετε. Αν θέλετε γλάσο, ανακατέψτε το χυμό με τη ζάχαρη και μετά αλείψτε το κέικ. Αν θέλετε σιρόπι, βάλτε το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5' και μετά περιχύστε το κέικ σας.
Σχόλια (216)