Κέικ λεμονιού με γιαούρτι
Δροσερό, ανοιξιάτικο κέικ λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το κέικ το είχε φτιάξει η Αργυρώ στον καφέ με την Ελένη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
-
2
Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι (δύο φορές αν είναι δυνατόν), το baking και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίξερ λίγο-λίγο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
-
3
Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα για να κρυώσει καλα.
-
5
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
-
6
Βάζουμε πάλι το κέικ στην φόρμα και το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα. Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε το κέικ να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει καλά. Είναι καλύτερο να το ξεφορμάρουμε την επόμενη ημέρα.
-
7
Ιδανικά σερβίρετε με παγωτό βανίλια!!!
Σχόλια (18)